Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βρέχει» λεφτά: Μπαράζ πληρωμών τις επόμενες 40 ημέρες

Ιωάννα Κατσίμπα Ιωάννα Κατσίμπα

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν οι δικαιούχοι έξι διαφορετικών πληρωμών από το δημόσιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Τις επόμενες 40 ημέρες είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν πέρα των συντάξεων, τα χρήματα για τις παρακάτω κατηγορίες πληρωμών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega:

  1. Έκτακτο βοήθημα για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  2. Αναδρομικά συνταξιούχων
  3. Αναδρομικά κληρονόμων συνταξιούχων
  4. Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους κα.
  5. Επιδόματα στέγασης, τέκνων κα.
  6. Έκτακτα επιδόματα ανέργων

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Τσουκαλά στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται περίπου 280.000 δικαιούχοι με τα όρια να είναι αρκετά χαμηλά. «Πρόκειται για οικογένειες που ζουν με εισόδημα 2.400 ευρώ το χρόνο» σημείωσε, ενώ η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη υπογράμμισε ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να λαμβάνουν ήδη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. «Δεν μπορεί να μπει κανείς τώρα» συμπλήρωσε.

Η κυρία Τριανταφύλλη αναφέρθηκε και στα αναδρομικά των κληρονόμων συνταξιούχων, τονίζοντας πως η διαδικασία περιλαμβάνει δύο στάδια. «Το πρώτο είναι η συμπλήρωση των στοιχείων που θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ ακολουθεί η ενσωμάτωση των πιστοποιητικών που απαιτούνται» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως για την υποβολή της αίτησης αναδρομικών κληρονόμων που γίνεται μέσω του efka.gov.gr θα πρέπει να ενσωματωθούν τα πιστοποιητικά i) μη αποποίησης κληρονομιάς, ii) μη δημοσίευσης διαθήκης και iii) εγγυτέρων συγγενών.

Παράλληλα, χρήματα θα λάβουν και οι συνταξιούχοι με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, καθώς θα ισχύσει ο επανυπολογισμός του νόμου Βρούτση. Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας υπολογίζονται σε 190.000 και θα λάβουν αναδρομικά 16 μηνών με τη σύνταξη που θα πληρωθεί το Δεκέμβριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Pfizer: Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα - Πότε φτάνει στην Ευρώπη η «ένεση ελπίδας»