Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Τον «yes man» δεν τον υπολογίζει κανένας! (video)

Newsbomb

Με μια ομιλία φωτιά ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδόμησε τα επιχειρήματα των δανειστών λέγοντας ότι αυτόν που λέει συνέχεια «ναι» , τον «yes man » δεν τον υπολογίζει κανείς.«Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω κι εγώ. Θα έρχομαι στη Βουλή και θα μιλάω ειλικρινά, όπως ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Mε την ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου για τους «yes man» και τους υποτακτικούς που στο τέλος δεν τους υπολογίζει κανείς, έκλεισε την παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Δεν μπορεί συνέχεια να λές σε όλα «ναι» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε: «έλαχε σε εμάς, αυτή τη μικρή χώρα να πούμε όχι».

«Η κυβέρνησή μας τελεί υπό καθεστώς απειλών που δεν συνάδει με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη» και αναφερόμενος στους δανειστές είπε: «Ούτε θα σκίσουμε το πρόγραμμα, ούτε εσείς θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή».

«Εμείς σεβόμαστε το πρόγραμμα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, όμως τώρα ήρθε μια άλλη κυβέρνηση και πρέπει και οι δανειστές να σεβαστούν τη βούληση του λαού ότι δεν θέλει αυτό το πρόγραμμα. Μέχρι να υπάρξει μια λύση, αυτό που θέλουμε είναι ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα. Εκτός κι αν μας πουν ότι σε όποια χώρα υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα γίνονται εκλογές!»

Και συνέχισε: «Το φάρμακο είναι τοξικό και το κακό είναι ότι το ξέρει και ο γιατρός» προσθέτοντας: «Ήρθε η ώρα να ειπωθούν στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο όσα λέγονται έως τώρα με τα μικρόφωνα κλειστά. Ακόμα και η Τρόικα παραδέχεται κατ΄ιδίαν ότι το πρόγραμμα δεν αποδίδει. Άλλα λένε δημόσια όμως».

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «ούτε εμείς θα σκίσουμε το πρόγραμμα, αλλά και αυτοί να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού»

Αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση είπε: «Οι εταίροι μας φέρθηκαν απρεπώς στην κυβέρνησή σας. Η αποτυχία των προηγούμενων κυβερνήσεων οφείλεται στο ότι οι ισχυροί επέβαλαν στον ηττημένο όρους που δεν είχαν δικαίωμα να επιβάλλουν. Το πρώτο μνημόνιο και όλα όσα ακολούθησαν ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν όποιος και το εφάρμοζε».

Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι η τρόικα έχει τελειώσει και διευκρίνισε ότι λέγοντας τρόικα δεν εννοεί τους θεσμούς αλλά τους τεχνοκράτες υπαλλήλους που έρχονται στη χώρα μας με αποικιοκρατικές διαθέσεις.