Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραγασάκης: Πάμε με πρόταση και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του (video)

Διαμαντής Σεϊτανίδης

Καθησυχαστικοί ήταν στις δηλώσεις τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή τους που τελείωσε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 19/2/15.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία με τους δανειστές μας και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι εάν υπάρξει άρνηση από το Eurogroup, τότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.

Για το περιεχόμενο τη συνάντησής του με τον κ. Στουρνάρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι συζήτησαν την κατάσταση των τραπεζών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, υποστήριξε ότι η αντίθεση της Ελλάδας δεν είναι με τη Γερμανία αλλά με το μνημόνιο, και ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων καταθετών, παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα, είναι αξιοθαύμαστη.

Ο κ. Δραγασάκης κατέληξε στις δηλώσεις του: «Έχουμε λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας και του μνημονίου. Το ελληνικό αίτημα συμπυκνώνει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.»

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι σκοπός της ΕΚΤ είναι η διασφάλιση της ρευστότητας και της ευστάθειας, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ΑΤΜs κι ότι η εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο.