Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκλητικός ο Σόιμπλε – «Τινάζει στον αέρα» το Eurogroup πριν καλά – καλά ξεκινήσει (vid)

Newsbomb

«Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι μικρή έως μηδαμινή. Μόνο ο καιρός (στην Ελλάδα) έχει βελτιωθεί».

Την παραπάνω προκλητική δήλωση έκανε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προεξοφλώντας - ουσιαστικά - τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνεδρίασης!

«Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την ελληνική κυβέρνηση η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος με θέμα ενδεχόμενη συμφωνία με τους πιστωτές της για μεταρρυθμίσεις, έναντι μετρητών, ώστε να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

«Εναπόκειται στην Αθήνα να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα προκειμένου να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να κάνει δημοψήφισμα», υπογράμμισε, με αρκετή δόση ειρωνείας.

«Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην όποια συμφωνία έχει ουσιαστική σημασία, προκειμένου να πεισθούν τα κοινοβούλια της ευρωζώνης να προσυπογράψουν την παροχή βοήθειας.

Τέλος, υπογράμμισε πως το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, ωστόσο πρέπει να εφαρμοστεί με κάποιον τρόπο. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, κατέληξε, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει το δικό της μερίδιο.