Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Τέλη Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές – Τι είπε για αφορολόγητο και πλειστηριασμούς (vid)

Newsbomb

Αντικειμενικές αξίες | Πλειστηριασμοί | Αφορολόγητο: Τη δέσμευση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι έως το τέλος του Μαρτίου θα έχουν ανακοινωθεί οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, υπογράμμισε την Παρασκευή (26/01/2018) η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, η κυρία Παπανάτσιου σημείωσε πως υπήρξαν δυσκολίες ως προς τη δημιουργία του νέου συστήματος και είπε: «Με το ηλεκτρονικό σύστημα είχαμε πολλά προβλήματα διότι δεν είχαμε την πληροφορία και έτσι μπήκαμε στη διαδικασία των εκτιμητών. Έχουν οριστεί οι εκτιμητές, όμως θέλουμε να έχουμε περισσότερους από έναν εκτιμητή ανά περιοχές».

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε τα στοιχεία από τους εκτιμητές για να καθοριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ ανάλογα με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Οι Δήμοι θα πρέπει να εντάξουν και άλλες περιοχές στις ζώνες γιατί υπάρχουν περιοχές με μεγάλη αξία των ακινήτων οι οποίες δεν είναι μέσα στις αντικειμενικές. Περιμένουμε τα στοιχεία από τους εκτιμητές για να καθοριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ ανάλογα με τις νέες αντικειμενικές αξίες».

Ερωτηθείσα εάν το υπουργείο σκοπεύει να εντάξει στις αντικειμενικές και τα αγροτεμάχια, η υφυπουργός Οικονομικών ήταν αρνητική, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενα να ενταχθούν περιοχές σε νέες ζώνες.

«Δεν υπάρχει δέσμευση για 130.000 πλειστηριασμούς»

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο ζήτημα που είχε προκύψει τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το ύψος των πλειστηριασμών που έχουν ζητήσει οι δανειστές, η κυρία Παπανάτσιου είπε: «Δεν είναι δεσμευτικό το νούμερο των 130.000 και δεν υπάρχει σε επίσημο έγγραφο είναι στη συνοδευτική έκθεση της Κομισιόν για να γνωρίζουν τις πληροφορίες πως θα πετύχουμε τους στόχους».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην αφήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», ενώ κατέστησε σαφές ότι «προστατεύουμε την λαϊκή κατοικία».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το αφορολόγητο, η κυρία Παπανάτσιου απέρριψε τις εκτιμήσεις για μείωσή του νωρίτερα από το 2020, όπως είχαν αναφέρει σχετικά πριν από μέρες τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και πηγές της Κομισιόν.

Διαβάστε σχετικά:

«Δεν θα έρθει ως και το 2020 που είναι η συμφωνία, γιατί είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε τους στόχους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τις αντικειμενικές αξίες

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τους πλειστηριασμούς

Πηγή βίντεο: Αυγή