ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Bυθίζονται οι ασιατικές αγορές, στροφή στα ασφαλή καταφύγια

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Bυθίζονται οι ασιατικές αγορές, στροφή στα ασφαλή καταφύγια

Οι ασιατικές αγορές μετοχών υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην αυξανόμενη πιθανότητα ότι ο Donald Trump θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο σημείωσε πτώση 5,36% στο κλείσιμο της συνεδρίασης, καθώς η αγορά εκφράζει φόβους για την πιθανολογούμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο δείκτης Nikkei έπεσε στις 16.251,54 μονάδες, καταγράφοντας πτώση κατά 919,84 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, ήταν κάτω από 1,9%, ο Kospi της Κορέας υποχώρησε 3,4%, ο Shanghai Composite ήταν 0,9% χαμηλότερα και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,6%.

Μέχρι στιγμής, ο Tραμπ έχει κερδίσει σημαντικά πεδία μάχης, όπως η Φλόριντα, το Οχάιο και η Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της WSJ, ο Trump έχει έκλεισε 238 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ η Χίλαρι Κλίντον 209 ψήφους. Ο νικητής πρέπει να κερδίσει 270 ψήφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι μετοχές των τραπεζών και των μεγάλων εξαγωγέων βυθίζονται. Στην Ιαπωνία, η Sumitomo Mitsui Financial βρίσκεται στο -5,71% και η Mitsubishi UFJ Financial στο -7,4%, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες Mazda Motor και η Honda Motor έχασαν 10,1% και 8,9% το καθένα.

Το γιεν αυξήθηκε κατά 3,7% έναντι του δολαρίου, το ελβετικό φράγκο αυξήθηκε κατά 2,3% έναντι του δολαρίου και του χρυσού ήταν 4,6% στα $ 1,334.36 ανά ουγγιά.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις