ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πώς θα ζεστάνετε το κάθε δωμάτιο του σπιτιού γρήγορα και οικονομικά αυτόν τον Χειμώνα

Πώς θα ζεστάνετε το κάθε δωμάτιο του σπιτιού γρήγορα και οικονομικά αυτόν τον Χειμώνα

O Χειμώνας ήρθε και επίσημα πλέον και μαζί του έφερε βροχές και κρύο.

O Χειμώνας ήρθε και επίσημα πλέον και μαζί του έφερε βροχές και κρύο. Μπορεί, λοιπόν, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να μην είχατε ανάγκη από θέρμανση, ωστόσο, ο Νοέμβρης άλλαξε τα δεδομένα και σας υπενθύμισε ότι πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα για να κάνετε το σπίτι μας πιο ζεστό.

Πώς, όμως, μπορεί μια οικογένεια να ζεστάνει το σπίτι της και παράλληλα να κάνει οικονομία; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ζεστό ένα διαμέρισμα; Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, ωστόσο, ο «έξυπνος» τρόπος για να θερμανθεί ένα σπίτι σχετίζεται με το τι θα επιλέξουμε για το κάθε δωμάτιου του σπιτιού. Γιατί; Διότι ο κάθε χώρος διαφέρει και χρειάζεται ξεχωριστές λύσεις και συνεπώς, διαφορετικά είδη θέρμανσης. Η «έξυπνη» χρήση των χώρων του σπιτιού σας και η αξιοποίηση των κατάλληλων συσκευών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε οικονομία και παράλληλα, να αισθάνεστε ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Μπορείτε να βρείτε φορητές λύσεις θέρμανσης (που είναι και οι πιο οικονομικές), σταθερή θέρμανση ή λύσεις κλιματισμού. Το τι θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ανάγκες και το σπίτι σας.

12 copy copy

Κουζίνα, η «καρδιά» του σπιτιού

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια ενός σπιτιού. Αποτελεί την «καρδιά» μιας οικογένειας, είναι το μέρος όπου συναντάμε τα αγαπημένα μας άτομα έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Εκεί, θα φάμε, θα μιλήσουμε, θα μαγειρέψουμε, θα έρθουμε κοντά. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μένει ζεστή και για να γίνει αυτό, υπάρχουν πλέον αρκετές επιλογές.

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τη φορητή θέρμανση για δωμάτια όπως οι κουζίνες για περισσότερη οικονομία. Στη συγκεκριμένη κατηγορία μπορείτε να βρείτε σόμπες αερίου που προσφέρουν απόδοση και ασφάλεια, ενώ είναι εύκολες στη χρήση και με αυτονομία και θα ζεστάνουν οικονομικά το χώρο σας.

13 copy copy

Μια καλή επιλογή για τον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού αποτελούν, επίσης, τα κλιματιστικά. Προσέξτε, όμως, να βρείτε το κατάλληλο κλιματιστικό για εσάς, ανάλογα πάντα με τα τετραγωνικά που θέλετε να καλύψετε.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η λύση της σταθερής θέρμανσης με τα θερμαντικά σώματα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν και άλλες, οικονομικές επιλογές που ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο της κουζίνας λόγω της λειτουργικότητάς τους. Για παράδειγμα, πολλές οικογένειες προτιμούν να τοποθετούν στις κουζίνες τους ξυλόσομπες με φούρνο. Πρόκειται για μια επιλογή κατάλληλη για την κουζίνα που προφέρει τα προνόμια της σόμπας ξύλου και παράλληλα, σας επιτρέπει να ψήνετε σε αυτή το φαγητό σας με τον πλέον οικονομικό τρόπο.

14

Ζεστό μπάνιο

Ένα μπάνιο δίχως θέρμανση μπορεί να μετατρέψει έστω και ένα απλό ντους σε πραγματικό «εφιάλτη» τον Χειμώνα για αυτό έχει σημασία να κρατάτε ζεστό και αυτό το δωμάτιο του σπιτιού. Πώς όμως μπορείτε να τα καταφέρετε, χωρίς να βγείτε εκτός budget;

Για τον συγκεκριμένο χώρο, αξίζει να επιλέξετε ανάμεσα σε θερμαντικά σώματα μπάνιου για να απολαμβάνετε ζέστη και θαλπωρή τις κρύες μέρες του Χειμώνα και φυσικά, να ζεσταίνετε τις πετσέτες σας. Αν, βέβαια, προτιμάτε τη φορητή θέρμανση, τότε υπάρχουν και τα ηλεκτρικά σώματα μπάνιου που φροντίζουν να ζεστάνουν το λουτρό, ενώ παράλληλα διακοσμούν τον χώρο.

15 copy

Άνεση και θέρμανση για κάθε υπνοδωμάτιο

Τι γίνεται, όμως, με τα υπνοδωμάτια του σπιτιού; Πώς μπορείτε να τα διατηρείτε όλα ζεστά τις κρύες ημέρες του Χειμώνα; Τα καλοριφέρ και τα κλιματιστικά αποτελούν ιδανικές λύσεις για τους συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλες, περισσότερες οικονομικές επιλογές που αξίζει να δείτε.

Μια από τις οικονομικότερες λύσεις θέρμανσης αποτελούν τα αερόθερμα τα οποία, μάλιστα, είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, ενώ στην ίδια κατηγορία θα βρείτε και πολύ καλές ηλεκτρικές θερμάστρες χαλαζία τα οποία έχουν υψηλή απόδοση θέρμανσης και χαμηλή κατανάλωση.

16 copy

Ιδανικοί για άμεση, οικονομική και υγιεινή θέρμανση είναι, επίσης, οι θερμοπομποί καθώς διαχέουν αρμονικά τον αέρα στο χώρο με φυσικό τρόπο. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ό,τι πρέπει και για οικογένειες με μωράκια και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

17

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγρασία στο υπνοδωμάτιο, αξίζει να προμηθευτούν έναν αφυγραντήρα ώστε να αποφύγετε το σχηματισμό μούχλας σε ταβάνια, έπιπλα και ντουλάπες.

18

Χαλάρωση στο πιο ζεστό καθιστικό

Το καθιστικό είναι ο δεύτερος πιο βασικός χώρος του σπιτιού αλλά επειδή συνήθως είναι μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα δωμάτια ή ανοιχτός, δεν είναι εύκολο να ζεσταθεί πλήρως. Πέρα από τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ, αξίζει σίγουρα να κάνετε μια έρευνα αγοράς για περισσότερες οικονομικές λύσεις.

Μια εντυπωσιακή και πραγματικά αξιόπιστη επιλογή για τον Χειμώνα, με μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι τα μαντεμένια τζάκια, ωστόσο, αν ψάχνετε για μια όχι σταθερή λύση, τότε αξίζει να δείτε κάποια θερμάστρα χαλαζία για το σαλόνι σας. Είναι μικρή αλλά μπορεί να ζεστάνει τον χώρο σας γρήγορα. Υπάρχουν, επίσης, οι σόμπες αερίου, που είναι εύκολες στη χρήση και με αυτονομία.

19

Για το καθιστικό σας έχετε ακόμη τη δυνατότητα να στραφείτε στις ξυλόσομπες, μιας και το ξύλο αποτελεί πλέον μία από τις πιο αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού. Αν σας ενδιαφέρουν οι σύγχρονες συσκευές θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας, τότε αξίζει να βρείτε μια σόμπα pellet που μπορεί να ζεστάνει εύκολα έναν μεγάλο, ενιαίο χώρο.

110

«Έξυπνη» χρήση για οικονομία και άνεση

Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πως το κάθε σπίτι έχεις και τις ανάγκες του και το κάθε δωμάτιο χρειάζεται, σε πολλές περιπτώσεις, διαφορετικά μέσα για να μείνει ζεστό για εσάς και την οικογένειά σας. Οι σωστές επιλογές μπορούν να κρατήσουν το κρύο και την υγρασία μακριά και παράλληλα, να μην επιβαρύνουν το πορτοφόλι σας. Γίνετε, λοιπόν, φέτος οι ήρωες του σπιτιού σας!