ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Οικονομικότερες οι Αντλίες Θερμότητας Σύμφωνα με Μελέτη του ΕΜΠ

Οικονομικότερες οι Αντλίες Θερμότητας Σύμφωνα με Μελέτη του ΕΜΠ

Το δυσβάσταχτο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου κυμαίνεται στο 1,15€ το λίτρο, δηλαδή 1.150€ για το γέμισμα μιας μέσης δεξαμενής, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές κατοικίες να μείνουν φέτος χωρίς θέρμανση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στρέφονται τα τελευταία χρόνια στις αντλίες θερμότητας.

Η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που δημοσίευσαν οι Δρ. Εμμανουήλ Κακαράς και Δρ. Σωτήριος Καρελλάς, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο συμφέρουσα λύση θέρμανσης, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Ο πίνακας της μελέτης δείχνει πως οι αντλίες θερμότητας είναι έως 40% πιο οικονομικές από τους καυστήρες πετρελαίου ακόμα και για τις βόρειες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα κι ο Έβρος.

NTUA Study November 2016

Εξοικονόμηση έως 80% με πιστοποίηση απόδοσης!

Από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές, είναι οι αντλίες θερμότητας της Carrier με τεχνολογία Twin-Rotary DC Inverter και πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης από τον ανεξάρτητο οργανισμό πιστοποιήσεων Eurovent.

Οι αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία τους, επιτυγχάνουν υψηλή ενεργειακή απόδοση έως και 120% (Α+++) σε σχέση με την ονομαστική τους ισχύ, χωρίς να αδειάζει το πορτοφόλι της οικογένειας. Η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει το 80% σε σύγκριση με τη χρήση καυστήρα, ενώ παράλληλα προσφέρουν ζεστό νερό χρήσης μέχρι 60°C και δροσισμό το καλοκαίρι.

Με μικρό μέγεθος και εύκολη εγκατάσταση, είναι κατάλληλες για διαμερίσματα, μονοκατοικίες αλλά και για επαγγελματικούς χώρους όπως ιατρεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Είναι συμβατές με θερμαντικά σώματα, μονάδες οροφής και ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης. Επιπλέον, οι αντλίες θερμότητας της Carrier μπορούν να συνδυαστούν με ηλιακούς συλλέκτες για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας αλλά και με λέβητες καυσίμου για υποστηρικτική λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ahi-carrier.gr