ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

'Eως 20% οικονομικότερα τα κλιματιστικά από το πετρέλαιο θέρμανσης!

'Eως 20% οικονομικότερα τα κλιματιστικά από το πετρέλαιο θέρμανσης!

Η ερώτηση που θα απασχολήσει όλα τα νοικοκυριά ειδικά φέτος το χειμώνα που η τιμή πετρελαίου αυξήθηκε 20% είναι ποιά είναι η αποδοτικότερη αλλά και η πιο οικονομική λύση!

Οι επιλογές στις ημέρες μας είναι πολλές, τα κλιματιστικά, οι θερμάστρες, τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και τα αερόθερμα. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο και έχουν και εντελώς διαφορετική απόδοση με αποτέλεσμα τα air-condition να ξεχωρίζουν για την οικονομία που παρέχουν. Η διαφορά έγκειται στο ότι όλες οι υπόλοιπες συσκευές βασίζονται σε ηλεκτρικές αντιστάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν το ρεύμα για να παράγουν θερμότητα, ενώ τα κλιματιστικά, βασιζόμενα στον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής, ανταλλάσουν θερμότητα με το εξωτερικό περιβάλλον, με συνέπεια ο βαθμός απόδοσης τους να είναι πολλαπλάσιος από την κατανάλωση τους σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Ειδικότερα η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές αποτυπώνεται στον συντελεστή συμπεριφοράς (COP) ή βαθμό ενεργειακής απόδοσης. Οι θερμάστρες, τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και τα αερόθερμα έxουν συντελεστή 1, δηλαδή για κάθε «μονάδα» (KW) ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν, παράγουν και 1 «μονάδα» (KW) θερμικής ενέργειας. Στον αντίποδα βρίσκονται τα κλιματιστικά τα οποία μπορούν να έχουν συντελεστή απόδοσης πάνω από 4, προσφέροντας σε απόλυτους αριθμούς τετραπλάσια ποσά θερμότητας σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν και συνεπώς και πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Τεχνολογία inverter, υψηλή ενεργειακή «κλάση» και νέες τεχνολογίες

Τα κλιματιστικά inverter, προσαρμόζουν την λειτουργία τους ανάλογα με τις θερμοκρασιακές συνθήκες του χώρου που κλιματίζουν. Και παρά το γεγονός ότι παραμένουν ενεργά ακόμα και όταν έχουν επιτευχθεί οι επιθυμητές θερμοκρασίες, λόγω της εξελιγμένης τους τεχνολογίας καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα. Τα κλιματιστικά GREE, Mitsubishi, AUX, Skyworth και fluo του Ομίλου Μαυρογένη επιτυγχάνουν άριστες ενεργειακές αποδόσεις έως Α+++ με τη χρήση οικολογικών ψυκτικών μέσων και τεχνολογίες που καθιστούν την καθημερινή τους χρήση φιλική και ευχάριστη. Καινοτόμες λειτουργίες όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος μέσω τη σύνδεσης του κλιματιστικού με WiFi σας προσφέρουν την δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας από όπου και εάν βρίσκεστε, ενώ η λειτουργία i Feel ορίζει την επιθυμητή θερμοκρασία στo σημείο στο οποίο βρίσκεται το τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, το 3D airflow κατανέμει τον αέρα ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις και χαρίζει σε εσάς και την οικογένειά σας αξεπέραστη αίσθηση καθαρής ατμόσφαιρας.

123

Ο Όμιλος Μαυρογένη σας προσφέρει το κατάλληλο κλιματιστικό για τις ανάγκες σας, με εγγύηση μέχρι 10 έτη εγγύηση αλλά και ειδικό τμήμα After Sales και εγγυάται την αξιοπιστία και την υποστήριξη που χρειάζεστε καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας των κλιματιστικών σας.

345

Κλιματιστικά inverter ο απόλυτος παίκτης στην οικονομία.

Untitled