NEWSBOMB

Χαλκιδική: Κινητοποιήσεις κατοίκων ενάντια στη Eldorado Gold

Χαλκιδική: Κινητοποιήσεις κατοίκων ενάντια στη Eldorado Gold

Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν «διώξουμε την Eldorado Gold» από την περιοχή, έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση χιλιάδες κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Ιερισσού ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έληξε μετά τις 3 το μεσημέρι.

Με συνθήματα όπως «ο Κάκαβος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, να φύγει τώρα η Ελληνικός Χρυσός» , κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι όλων των επαγγελμάτων που πλήττονται από τη δραστηριότητα της εταιρείας, κάλεσαν εκ νέου την Εldorado Gold να φύγει οριστικά από τις Σκουριές, ζητώντας δε από την κυβέρνηση να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Συντονισστικό Ιερισσού σημειώνει: «Δεν είμαστε μια ενοχλητική, ηχηρή μειοψηφία. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι. Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε στο πλευρό μας αλληλέγγυους απ΄ όλη τη χώρα και τον κόσμο. Έχουμε στο πλευρό μας 27 δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης. Υπάρχουμε, και δε θα γίνουμε θεατές στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται στις πλάτες μας».

Σχετικές ειδήσεις