Πανελλήνιες 2022: Όλες οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία

Πανελλήνιες 2022: Στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 - Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στο Newsbomb.gr

Πανελλήνιες 2022: απαντήσεις Ιστορία, Φυσική, Οικονομία
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022: Δείτε τις απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία
Intime News
4'

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων 2022, για τους υποψήφιους από τα ΓΕΛ, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2022, αύριο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανών.

Τα θέματα στην Ιστορία

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Οι απαντήσεις στην Ιστορία

Δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία

Τα θέματα στη Φυσική

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Οι απαντήσεις στη Φυσική

Δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική

Τα θέματα στην Οικονομία

Δείτε εδώ τα θέματα της Οικονομίας

Οι απαντήσεις στην Οικονομία

Διαβάστε τις απαντήσεις στην Οικονομία

Πανελλήνιες 2022: Βατά τα θέματα της Ιστορίας

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νταρίδη από το φροντιστήρηιο Νέο «συνολικά, οι θεματοδότες σεβάστηκαν τις δυσμενείς συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι φετινοί υποψήφιοι και δη της θεωρητικής. Στα πλαίσια αυτά κινείται και το συγκεκριμένο διαγώνισμα το οποίο κρίνεται βατό, με σαφείς ερωτήσεις, κατάλληλη διάκριση υποερωτημάτων όπου απαιτείται και αξιοποίηση όλων των κεφαλαίων. Συγκεκριμένα η κατανομή των μονάδων ανά κεφάλαιο: 1) Οικονομία 10 μον., 2) Κόμματα 22 μον., 3) Προσφυγικό 38 μον., 4) Κρητικό 25 μον., 5) Παρευξείνιος 5 μον.»

Αναλυτικά ο σχολιασμός ανά θέμα

ΘΕΜΑ Α1
Από το μικρό σε έκταση κεφάλαιο του παρευξείνιου ελληνισμού ο πρώτος πολυαναμενόμενος ορισμός.
Επίσης, πολύ συχνός ο ορισμός των Ιαπώνων και του Εθνικού κομιτάτου από το κεφάλαιο των κομμάτων.

ΘΕΜΑ Α2
Ερωτήσεις Σωστού ή Λάθους 10 μονάδων, όλες από το κεφάλαιο της Οικονομίας. Χωρίς δυσκολίες.

ΘΕΜΑ Β1
Ερώτηση σύντομης απάντησης από το κεφάλαιο των κομμάτων 12 μονάδων.

ΘΕΜΑ Β2
Σύντομης απάντησης με δύο υποερωτήματα συνολικά 13 μονάδων από το κεφάλαιο του προσφυγικού στον 21ο αιώνα. Πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει χρησιμοποιηθεί στις εξετάσεις.

ΘΕΜΑ Γ1
Από το προσφυγικό και η πρώτη πηγή. Συγκεκριμένα από το «Πρώτο διάστημα» χωρίς υποερωτήματα. Δύο δευτερογενή (Α,Γ) και ένα πρωτογενές (Β) κείμενα, τα οποία αναμένεται οι υποψήφιοι να τα κατανοήσουν εύκολα.

ΘΕΜΑ Δ1
Από το κεφάλαιο του κρητικού και συγκεκριμένα από το 4α. Τα αίτια και οι αφορμές (της επανάστασης του Θερίσου). Το ένα από τα κείμενα (Γ) είναι πρωτογενές, ωστόσο πρόκειται για κείμενο που βρίσκεται και στο σχολικό εγχειρίδιο. Τα άλλα δύο (Α, Β) δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα κατανόησης.

Πανελλήνιες 2022: Απαιτητικά τα θέματα της Οικονομίας

Τα φετινά θέματα των πανελληνίων για την Οικονομία ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και σαφώς πιο απαιτητικά σε σχέση με τα περσινά, σύμφωνα με την Άννα Πλακιά από το φροντιστήριο ΝΕΟ

Στην ομάδα Α οι μαθητές εξετάστηκαν από τη μία σε ερωτήσεις με τη μορφή του Σωστού ή Λάθους στη θεωρία του βιβλίου, χωρίς κάποια δυσκολία και από την άλλη με τη μορφή πολλαπλής επιλογής τα οποία απαιτούσαν γνώσεις και εξάσκηση.

Η ομάδα Β ήταν θεωρία μέσα από το σχολικό βιβλίο και συγκεκριμένα του 9ου κεφαλαίου που αφορούσε τα είδη ανεργίας και τις συνέπειες αυτής.

Στη συνέχεια στην ομάδα Γ εξετάστηκαν σε άσκηση του 1ου κεφαλαίου, όπου απαιτούσε προσοχή στις πράξεις και γενικότερες γνώσεις, εφόσον συνδυάστηκε με θεωρία του 9ου κεφαλαίου.

Τέλος, στην ομάδα Δ εξετάστηκαν σε άσκηση του 5ου κεφαλαίου το οποίο συνδυάζει γνώσεις του 2ου και του 4ου κεφαλαίου. Συνεπώς, ήταν μια άσκηση απαιτητική που χρειαζόταν από τη μια καλή γνώση θεωρίας του 2ου και από την άλλη καλή εξάσκηση στις ασκήσεις του 5ου κεφαλαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων. Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2022 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022, έως ότου ανακοινωθούν.

Νέο Φροντιστήριο: 54 χρόνια επιτυχίες

Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα αριθμεί πάνω από 82 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 70 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή