Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ

Από το Α έως το Ω

Άνθρωποι της Τέχνης αφηγούνται ιστορίες και μοιράζονται σκέψεις με αφορμή τα γράμματα της Αλφαβήτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

16-09-2022

Η Μαρίζα Ρίζου από το Α έως το Ω

Στο στούντιο με τη Μαρίζα Ρίζου περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Η Μαρίζα μάς ταξιδεύει από την Άρτα μέχρι την Κύπρο, θυμάται πού ήπιε τον πρώτο της ελληνικό καφέ αλλά και τη σχέση της με την Britney Spears. Μας εξηγεί γιατί συνηθίζει να τραγουδάει ξυπόλητη, μοιράζεται την εμμονή που έχει με τα νύχια της και το ταλέντο της στις μιμήσεις, παραδέχεται ότι βρίζει πολύ και αναφέρει το λόγο που θέλει να «σφάξει» τον κολλητό της Πάνο Μουζουράκη. Η ζωή όμως έχει και ζόρια και η Μαρίζα μάς μιλάει για την πιο δύσκολη φάση που έχει περάσει και τη συμβολή της ψυχοθεραπείας στη ζωή της.
01:22:10
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
04-09-2022

Η Ρένα Μόρφη από το Α έως το Ω

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη που γνωρίσαμε με τους Imam Baildi και τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε μέσα από το Μουσικό Κουτί, μοιράζεται σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες από τη ζωή και την πορεία της. Μας ξεναγεί στον Βόλο και στην αγαπημένη της γειτονιά το Παγκράτι και μας μιλάει για τη σχέση της με την Ιστορία, τη ζωγραφική αλλά και την Καίτη Γαρμπή. Επίσης μας αποκαλύπτει αυτό που την ξεμυαλίζει για τα καλά, αλλά και τι συνέβη όταν ξεκίνησε να κάνει ψυχοθεραπεία.
26:44
09-07-2022

Ο Χρήστος Νικολόπουλος από το Α έως το Ω

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μοιράζεται αναμνήσεις και ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του. Μας μιλάει για το ίνδαλμά του, τον Μανώλη Χιώτη, τη γνωριμία και τη συνεργασία με τον Γιώργο Ζαμπέτα, αλλά και για τη δικαστική διαμάχη του με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Επίσης, εξομολογείται τη μεγάλη αδυναμία που είχε στον πατέρα του τον οποίο έχασε νωρίς και ξαφνικά, αλλά και τη μάχη που έδωσε με τις κρίσεις πανικού. Ακόμα, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού μάς αποκαλύπτει τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη και την ιστορία πίσω από το πασίγνωστο τραγούδι, «Υπάρχω».
42:17
12-06-2022

Ο Μανώλης Μητσιάς από το Α έως το Ω

O Μανώλης Μητσιάς κάνει απολογισμό της σπουδαίας καριέρας του και μοιράζεται γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του. Μας μεταφέρει στο χωριό του τα Δουμπιά Χαλκιδικής και παράλληλα μας εξηγεί τον ισχυρό δεσμό του με τη Σύρο. Μας μιλάει για τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, αλλά και τη συνεργασία που δεν πρόλαβε να γίνει και του έχει μείνει απωθημένο μέχρι σήμερα. Ακόμα, θυμάται την περίοδο που φυλακίστηκε από τη χούντα, αποκαλύπτει ποιος είναι ο δικός του ήρωας και εξομολογείται πότε θα έρθει το φινάλε της καριέρας του…
45:39
27-05-2022

Οι Madrugada from A to Z

Ακούστε τους αγαπημένους Madrugada στην αγγλική εκδοχή του podcast από το Α έως το Ω! Ο Σίβερτ Χόγιεμ, ο Φρόντε Γιάκομπσεν και ο Τζον Λάουβλαντ Πέτερσεν μας μίλησαν για την επανένωση της μπάντας και την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «Chimes at Midnight». Αναφέρθηκαν στον μεγάλο απόντα, Ρόμπερτ Μπούρας, ξεδίπλωσαν την κωμική πλευρά τους και μας περιέγραψαν τους δυνατούς φιλικούς δεσμούς που τους συνδέουν εδώ και δεκαετίες. Ακόμα, μας μίλησαν για τη μεγάλη και αμοιβαία αγάπη με το ελληνικό κοινό και ανταποκρίθηκαν με τόλμη στο… challenge που τους βάλαμε!
46:20
06-05-2022

Η Φωτεινή Βελεσιώτου από το Α έως το Ω

H Φωτεινή Βελεσιώτου αφηγείται τη ζωή της από το Α έως το Ω, ως ατίθασο παιδί στην Καρδίτσα, αγαπητή δασκάλα στη Θεσσαλονίκη, ξεχωριστή ερμηνεύτρια στο ελληνικό πεντάγραμμο. Από την Καρδίτσα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και από τις σχολικές τάξεις και το γήπεδο του μπάσκετ στις μουσικές σκηνές. Η Φωτεινή θυμάται τα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ με συμπαίκτρια τη Βούλα Πατουλίδου, μας αποκαλύπτει τα χόμπι και την αγάπη της για τα λουλούδια και το ψάρεμα με τη βάρκα της, ενώ μοιράζεται μαζί μας τον μεγαλύτερο ψυχαναγκασμό της.
22:19
27-04-2022

O Μάριος Φραγκούλης από το Α έως το Ω

O Μάριος Φραγκούλης ξετυλίγει γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή και τη σημαντική καριέρα του και μας «ταξιδεύει» στα πέρατα του κόσμου. Θυμάται το ντεμπούτο του στη σκηνή του West End, τη γνωριμία του με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και τη… μακαρονάδα που του έφτιαξε ο διάσημος τενόρος, όπως και το δώρο που του έκανε ο Δαλάι Λάμα. Ακόμα, μας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τη Ζιμπάμπουε, τη λατρεμένη «μητέρα» του θεία Λούλα και τις συγγένειες με τη Ρένα Βλαχοπούλου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης εξομολογείται επίσης το μπούλινγκ που υπέστη στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια και «ξαναζεί» τη στιγμή που ξέχασε τα λόγια του πάνω στη σκηνή!
01:35:41
13-04-2022

Ο Νίκος Βουρλιώτης από το Α έως το Ω

Ο Νίκος Βουρλιώτης ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του. Με αφετηρία τη γειτονιά του, την Αγία Βαρβάρα, την οποία τα τελευταία χρόνια «υπηρετεί» και από τη θέση του αντιδήμαρχου, θα συναντήσουμε τον γελοιογράφο «Βουρ», τον επί 10 χρόνια πολίστα Νίκο Βουρλιώτη και τους Goin’ Through -Nivo και Μιχάλη Παπαθανασίου. Στο «ταξίδι» μας, έχουμε «συντροφιά», τη λατρεμένη κόρη του, Δέσποινα, την αγαπημένη γιαγιά Καλλιόπη, τραγουδίστρια του δημοτικού μας τραγουδιού και τον παππού Αβραάμ τον Καραγκιοζοπαίχτη. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μάς μιλά ακόμα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, τους ψυχαναγκασμούς του -όντας Παρθένος- αλλά και για την ωριμότητα που ψάχνει ακόμα…
01:01:36
16-03-2022

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων από το Α έως το Ω

Ο «ψιθυριστής» ιστοριών και τραγουδιών, Λουδοβίκος των Ανωγείων, μας ξεναγεί στα μουσικά και ζωγραφικά μονοπάτια της ζωής του. Οι έντονες παιδικές αναμνήσεις από τα Ανώγεια, η Λουλουδιά, ο Μάνος Χατζιδάκις, τα φοιτητικά χρόνια στην ΑΣΟΕΕ, το Πολυτεχνείο, αλλά και η φιλία με το ζεύγος Καραμανλή και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, βρίσκουν τη θέση τους στον καμβά της ζωής του Λουδοβίκου, έτσι όπως μας την αφηγείται ο ίδιος από το Α έως το Ω.
55:01
04-03-2022

Ο Δημήτρης Μεντζέλος από το Α ως το Ω

Με τον Δημήτρη Μεντζέλο περάσαμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ο άνθρωπος που μαζί με τα Ημισκούμπρια σύστησαν το hip hop στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, ξεδιπλώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο –για τα αυτιά σας μόνο- 24 απίστευτες ιστορίες. Από την καριέρα στο τζούντο που έληξε άδοξα και το πρώτο όνομα των Ημισκούμπριων μέχρι τα κασκαντεριλίκια στα βιντεοκλίπ, τη σχέση σου με τα κόμικ και τη σπεσιαλιτέ του στη μαγειρική.
50:39
23-02-2022

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας από το Α ως το Ω

Ο Φίλιππος Πλιάτσκιας ξεδιπλώνει σημαντικούς σταθμούς και ιστορίες της ζωής και της μουσικής του πορείας. Τα εφηβικά χρόνια στο Μενίδι, οι Πυξ Λαξ, ο ρόλος του Μπάμπη Στόκα και η πατρική σχέση με τον Μάνο Ξυδούς. Ακόμα, μαθαίνουμε για την αγάπη του στην ομάδα της ΑΕΛ, σχολιάζουμε το «τρολάρισμα» για την τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ, αλλά και την κουβέντα που δεν έγινε…
57:07
04-02-2022

Η Βιολέτα Ίκαρη από το Α ως το Ω

Η Βιολέτα Ίκαρη, το όμορφο κορίτσι με την υπέροχη φωνή που ήρθε στην Αθήνα από την Ικαρία και «ράγισε τον κόσμο» μας, περιγράφει το πώς βρέθηκε στον δρόμο της το τραγούδι που την καθιέρωσε στη μουσική και τις καρδιές μας. Μας μιλάει για τα οκτώ χρόνια που εργάστηκε ως κομμώτρια, εξηγεί τον λόγο που άλλαξε το επώνυμό της και θυμάται το βράδυ που έστησε… καραούλι στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Επίσης, εξομολογείται αυτό που δεν μπορεί να συνηθίσει μέχρι σήμερα στην Αθήνα ως γνήσια Ικαριώτισσα, αποκαλύπτει τις μεγάλες αγάπες και τα όνειρά της και μας συστήνει τον... Τζόκερ της ζωής της!
53:54
19-01-2022

Η Τζόυς Ευείδη από το Α έως το Ω

Η σαρωτική Τζόυς Ευείδη, ξεδιπλώνει τον πληθωρικό χαρακτήρα της από το Α έως το Ω και μας κάνει ποδαρικό για τη νέα χρονιά! Από το Μόντρεαλ στη Νέα Σμύρνη και από το θέατρο και την τηλεόραση στον εθελοντισμό και τον αγώνα που κάνει για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας, η Τζόυς θυμάται, αποκαλύπτει, γελάει, συγκινεί, εξομολογείται. Η γνωστή ηθοποιός… ξεσκεπάζει την ιστορία πίσω από το όνομά της, μας συστήνει καλύτερα τον Γιάννη Δαλιανίδη και εξηγεί γιατί δεν της αρέσει το Ρετιρέ που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Μοιράζεται ιστορίες από τα γνωστά σίριαλ που έχει πρωταγωνιστήσει και μας μιλάει για τη φιλία της με τον Χάρη Ρώμα. Ακόμα, μας περιγράφει τη σχέση της με τη μεταφυσική και αποκαλύπτει τη μεγάλη και κρυφή της καψούρα…
48:59
05-01-2022

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη από το Α έως το Ω

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη εκτός από γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιός, είναι ταυτόχρονα ένας γλυκός και δοτικός άνθρωπος. Η ίδια δηλώνει τυχερή και μας εξηγεί τον λόγο, ξετυλίγοντας την προσωπική της διαδρομή από το Α έως το Ω. Η νεαρή «Μαρίζα» της τηλεοπτικής σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», που εδώ και χρόνια παίζει τον σπουδαιότερο αλλά και δυσκολότερο ρόλο της ζωής της, μας μιλάει για την όμορφη οικογένειά της, αλλά και για τον λόγο που «ρίχνει παντόφλα» στον σύζυγό της! Επίσης, εξομολογείται τις μεγάλες φοβίες, τις εμμονές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της, μοιράζεται μαζί μας το μεγάλο όνειρο της ζωής της και φαντάζεται το φινάλε της καλλιτεχνικής της διαδρομής.
40:07
27-12-2021

Ο Κώστας Φέρρης από το Α έως το Ω

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης μάς παρουσιάζει σπουδαίους σταθμούς, ανθρώπους και ιστορίες από τη μυθιστορηματική και κοσμοπολίτικη ζωή του. Γεννημένος στην Αίγυπτο, με ρίζες από την Κύπρο και τον Λίβανο και μάλιστα με πριγκιπική καταγωγή, ήρθε στην Ελλάδα στα 22 του χρόνια. Υπήρξε φίλος ζωής με τον σπουδαίο Γιάννη Τσαρούχη αλλά και τη Σωτηρία Μπέλλου. Έζησε στην πρώτη γραμμή τον Μάη του ’68, ενώ γνώρισε και συνεργάστηκε με τον μεγάλο ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί. Ο σκηνοθέτης της εμβληματικής και βραβευμένης ταινίας «Ρεμπέτικο» μιλάει ακόμα για τη σύντροφο της ζωής του και συγκινεί, ενώ μας αποκαλύπτει ποιο θα είναι το επαγγελματικό και καλλιτεχνικό του φινάλε…
38:08
15-12-2021

Ο Λάκης Παπαδόπουλος από το Α έως το Ω

Με αφετηρία το Α και προορισμό το Ω, κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι στο σύμπαν του γνωστού και ανατρεπτικού τραγουδοποιού, Λάκη Παπαδόπουλου. Ο αεικίνητος και πολυγραφότατος καλλιτέχνης, μάς συστήνει τον ευαίσθητο αλλά και απρόβλεπτο Λάκη. Σε αυτή τη διαδρομή συναντάμε πασίγνωστα τραγούδια του, σπουδαίους καλλιτέχνες και αναπάντεχες συνεργασίες. Ακούμε την ιστορία πίσω από τα «Ψηλά Ρεβέρ» και μαθαίνουμε για τους ανθρώπους, τα πράγματα και τα χόμπι που αγαπάει.
28:16
29-11-2021

Ο Χάρης Ρώμας από το Α έως το Ω

Ο Χάρης Ρώμας σε μια αποκαλυπτική κουβέντα για το θέατρο, την τηλεόραση και την πολιτική. Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης μας μιλάει για τις τηλεοπτικές σειρές που τον έκαναν γνωστό και μοιράζεται το όραμα που τον οδηγεί στην πολιτική του πορεία. Αναφέρεται στους στόχους του ως υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου και στα σχέδια για μια νέα τηλεοπτική σειρά και ταινία. Ακόμα, αποκαλύπτει για ποιο λόγο μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και έρχεται αντιμέτωπος με τα λάθη και τις φοβίες του.
01:09:35
17-11-2021

Η Γιώτα Νέγκα από το Α έως το Ω

H ανανεωμένη Γιώτα Νέγκα ταξιδεύει μαζί μας στα 24 «μονοπάτια» της Αλφαβήτου. Κάθε σταθμός και μία ιστορία. Κάθε στάση και μια εξομολόγηση. Γέλιο, συγκίνηση, δυνατές εικόνες που μοιράζεται για πρώτη φορά δημόσια, αλήθειες και απωθημένα που παραδέχεται, αλλά και αναπάντεχες αποκαλύψεις. Η «ροκ» Γιώτα Νέγκα σε μια κατάθεση ψυχής, από τα παιδικά χρόνια στο Αιγάλεω μέχρι το Ωραίο Φινάλε που φαντάζεται για τη ζωή της.
50:06
03-11-2021

Ο Μίλτος Πασχαλίδης από το Α έως το Ω

Ο τραγουδοποιός «Πασχαλίδης» μάς αποκαλύπτει τον άνθρωπο «Μίλτο». Από τις σπουδές του στο Μαθηματικό στο Ηράκλειο και το μουσικό του ξεκίνημα με τους Χαΐνηδες, μέχρι την προσωπική του μουσική διαδρομή, την απόκτηση των δύο παιδιών του, τις ιδιοτροπίες, τις κακές συνήθειες, αλλά και την ΑΕΚ, ο Μίλτος Πασχαλίδης κάνει μια στάση σε σημαντικούς σταθμούς της ζωής του. «Μαζί μας» και οι πολύτιμοι φίλοι του: Θάνος Μικρούτσικος, Άλκης Αλκαίος, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος και φυσικά οι τρεις άνθρωποι που αποτελούν όλο τον κόσμο του, η σύζυγος και οι δύο κόρες του.
25:26
23-10-2021

Η γνωστή ερμηνεύτρια Πωλίνα από το Α έως το Ω

Εσείς το ξέρατε ότι μετά την επιτυχία του πασίγνωστου τραγουδιού της Πωλίνας «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες», δημιουργήθηκε απευθείας αερογραμμή: Αθήνα – Σεϋχέλλες; Αυτή και αρκετές ακόμα ιστορίες από την πορεία της ζωής και της μουσικής της θυμάται και μοιράζεται μαζί μας η Πωλίνα που όπως τονίζει αστειευόμενη «ό,τι και να κάνω, με το Ροζ Μπικίνι θα με θάψουν!». Όμως σε αυτό το ταξίδι με όχημα τα γράμματα της Αλφαβήτου δεν είμαστε μόνες. «Συναντήσαμε» τον Γιώργο Μαρίνο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τη Βίκυ Μοσχολιού και τους Κώστηδες της ζωής της!
01:04:37
14-10-2021

H Εβελίνα Παπούλια «από το Α έως το Ω»

Μέσα από τα γράμματα της αλφαβήτας, η Εβελίνα αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται! Μιλάει για τη σχέση της με τον «έρωτα» της ζωή της: Την κόρη της Αφροδίτη Λιάντου, τα χόμπι της και «ταξιδεύει» πίσω στα παιδικά της χρόνια. Ακόμα, θυμάται τον Νίκο Σεργιανόπουλο, συμπρωταγωνιστή της στη σειρά Δύο Ξένοι που απογείωσε την καριέρα της και αποκαλύπτει τη νέα μεγάλη της αγάπη! Πώς είναι μια τυπική ημέρα της όμορφης ηθοποιού; Πόσα τατουάζ έχει στο σώμα της και τελικά ποιο είναι το Α και το Ω στη ζωή της;
36:20