Πατούλης: Ύψιστη προτεραιότητα το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων

Newsbomb

Πατούλης: Ύψιστη προτεραιότητα το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων
Περιφέρεια Αττικής

Στον ΕΔΣΝΑ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Συνάντηση με τους Γενικούς Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη

Τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με στόχο να ενημερωθεί από τους Γενικούς Διευθυντές και τα στελέχη του Συνδέσμου για τις εκκρεμότητες, τις ανάγκες αλλά και την πρόοδο των παρεμβάσεων στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Αττική επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Με δεδομένο ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της νέας Διοίκησης το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ της Φυλής, ο κ. Πατούλης ζήτησε από όλα τα υπηρεσιακά στελέχη επιτάχυνση των διαδικασιών, αποφασιστικότητα και διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι πάνω από κομματικές ταυτότητες και ιδεοληψίες. Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα και δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Αποτελεί εθνική υπόθεση και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, στο ύψος των περιστάσεων. Περιμένω τις απόψεις και τις προτάσεις σας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγηση του.

Κατά τη συνάντηση οι Γενικοί Διευθυντές του Συνδέσμου παρουσίασαν εκτός από το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, το πώς έχει διαμορφωθεί έως τώρα η κατάσταση στον τομέα τους και αναφέρθηκαν σε εκκρεμότητες αλλά και ανάγκες που υπάρχουν οι οποίες εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού(χειριστές μηχανημάτων-εργάτες) και εξοπλισμού.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε πως οι πολίτες θέλουν ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές και πρόσθεσε πως στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι για το καλό της χώρας, της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος, δεν περισσεύει κανείς.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος και τους 66 Δήμους της Αττικής ένα αποτελεσματικό σχέδιο με έμφαση στην ανακύκλωση, την ενημέρωση του κοινού αλλά και την εκπαίδευση στα σχολεία» τόνισε και πρόσθεσε : «Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά με εποικοδομητική συνεργασία και υιοθετώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, πιστεύω ότι θα θεραπεύσουμε τις παθογένειες, δίνοντας λύσεις προς όφελος των πολιτών».

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, το μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδέσμου Γ. Ζαχαρόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved