ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καρδίτσα: Κλειστός αύριο ο Δήμος

Καρδίτσα: Κλειστός αύριο ο Δήμος

Κλειστός, αυτή τη φορά όχι επειδή έχουν κατάληψη οι εργαζόμενοι αλλά λόγω του ότι ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα για την υποχρηματοδότηση των δήμων η οποία τους οδηγεί άμεσα σε λουκέτο και σε στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους και προς τρίτους, θα είναι αύριο Τετάρτη 12 Δεκέμβρη ο Δήμος Καρδίτσας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Απ. Ταξιάρχης ενημέρωσε το σώμα για τους λόγους των κινητοποιήσεων και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι (που παραμένουν απλήρωτοι από ένα 15νθημερο έως ένα μήνα) θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με καθολικό πλέον κλείσιμο των δήμων.

Ο κ. Παπαλός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε ότι θα παραστεί την Τετάρτη στη διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα προκειμένου όλοι οι δήμαρχοι μαζί να πιέσουν να δοθούν κάποια επιπλέον χρήματα στην Τ.Α, αλλιώς όπως χαρακτηριστικά είπε «όλοι μαζί δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα». Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε για το ακριβές ποσό που υπάρχει στο ταμείο του Δήμου και το οποίο δεν επαρκεί ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και αναφέρθηκε στις πηγές από τις οποίες περιμένει άμεσα ο Δήμος χρήματα.

Ο κ. Βερίλλης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις και καταγγελίες κατά της τρικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Τέγος ανέλυσε την κατάσταση και τα «τρικ» (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) της κυβέρνησης ώστε να διώξει όσα περισσότερα άτομα μπορεί από τον δημόσιο τομέα και τέλος ο κ. Αρχοντής επέρριψε ευθύνες διαχρονικά στην Τ.Α. που δεν έκανε και η ίδια οικονομία.

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των κ.κ. Τέγου και Αρχοντή, αφού ο κ. Αρχοντής υποστήριζε την άποψή του περί σπατάλης των δήμων και ο κ. Τέγος αναφέρθηκε στα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ όπου συμμετείχε ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης ο οποίος έδινε συγχαρητήρια στους δήμους για το «συμμάζεμα» που έχουν κάνει αλλά και στις δηλώσεις του Επιτρόπου Ολι Ρεν ο οποίος είπε ότι ο δήμοι της Ελλάδας είναι από τους λιγότερο χρεωμένους σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς. Κατέληξε δε λέγοντας πως «αυτή η καραμέλα με τους υπερχρεωμένους δήμους πρέπει να σταματήσει».