ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Στους έξι καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Στους έξι καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης

Υποψηφιότητα για μια σημαντική διάκριση έθεσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς προτάθηκε για το βραβείο LOCAL LEADER OF THE YEAR.

Τα βραβεία LOCAL LEADER OF THE YEAR που απονέμονται από την Eπιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMITE DES REGIONS DE L'UNION EUROPEENNE), έχουν ως στόχο να τιμήσουν και να προβάλλουν πανευρωπαϊκά τα επιτεύγματα και την συνεισφορά αξιωματούχων και αιρετών της διοίκησης στην αποτελεσματική λειτουργία των Οργανισμών που διευθύνουν.

Η υποψηφιότητα του κ. Χατζηδάκη, προκρίθηκε στην τελική φάση αξιολόγησης των 6 finalists του θεσμού, μεταξύ 350 Ευρωπαίων συνυποψηφίων, από τους οποίους θα επιλεγεί ο τελικός νικητής.

Η διάκριση αυτή, ήδη από μόνη της αποτελεί μια ξεχωριστή αναγνώριση που τοποθετεί - στο μέτρο που της αναλογεί - το Δήμο Παλαιού Φαλήρου στις πόλεις της Ευρώπης που αξιολογούνται θετικά για την ποιότητα ζωής και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης που ασκείται από την Δημοτική Αρχή.

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, μεταξύ των 6 finalists, στις 18 Δεκεμβρίου 2012, στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, με αφορμή το γεγονός δήλωσε τα εξής: «Η πρόταση είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Δημοτική Αρχή της Πόλης και τιμάει τους κατοίκους, τους δημότες και τους εργαζόμενους σε αυτό τον Δήμο που πιστεύουμε ότι αποτελεί πρότυπο Δήμου στην διαχείριση και διοίκηση, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρώ όμως ότι πέρα και πάνω από τα βραβεία, μεγαλύτερη σημασία έχει , οι όποιες διακρίσεις να αντικατοπτρίζονται στο επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες».