ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο Καρδίτσας

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο Καρδίτσας

Διανομή τροφίμων σε μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες κλιμάκιο του Δήμου, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κα Ουρανία Σούφλα.

Τα τρόφιμα παραλαμβάνουν δικαιούχοι των Τοπικών Κοινοτήτων Απιδιάς, Μολόχας, Δαφνοσπηλιάς, Αμπελικού, Ραχούλας, Καστανιάς, Καροπλεσίου, Καταφυγίου, Αμαράντου, Νεράϊδας – Σαραντάπορου, Αγίου Γεωργίου και Πορτίτσας, οι οποίες χαρακτηρίζονται ορεινές και μειονεκτικές.

Οι σχετικές αιτήσεις είχαν κατατεθεί τον Μάρτιο του 2012, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.:22830/2011 απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ660/20-4-2011).

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα, ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.

Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30 % για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο, ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα, ή προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50 % στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα, ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό, ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.