ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμός στην οδό Σέκερη

Θεσσαλονίκη: Πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμός στην οδό Σέκερη

Ξεκίνησαν οι εργασίες πεζοδρόμησης, ηλεκτροφωτισμού και καλλωπισμού της οδού Σέκερη, στο πλαίσιο της επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο δρόμος θα χαρακτηριστεί πεζόδρομος και θα επιστρωθεί με τσιμεντοκυβόλιθους, χρώματος γκρι και κόκκινο, χωρίς τοποθέτηση κρασπέδων στη μεγαλύτερη επιφάνεια της οδού και διάτρητους τσιμεντοκυβόλιθους, χρώματος γκρι, με φύτευση χλοοτάπητα σε ένα τμήμα της.

«Η αρχή γίνεται από την οδό Σέκερη και συνεχίζουμε αμέσως μετά στην οδό Χαριτονίδου, την οδό Αγάθωνος, την πρώτη πάροδο Αγ. Πάντων, την οδό Πετρόμπεη και αλλού, έτσι ώστε να δώσουμε μια ανάσα στην περιοχή που ασφυκτιά. Η επιλογή της ανάπλασης των συγκεκριμένων οδών έγινε με κριτήριο τη βελτίωση της ζωής των περιοίκων αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής που παρουσίαζε πλήθος προβλημάτων» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας ότι ειδικά η οδός Σέκερη, είναι ένας στενός και χωρίς δένδρα δρόμος, ο οποίος ενώνει την οδό Ρεγκούκου με την οδό Μπαλόγλου και παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα με την απορροή των όμβριων υδάτων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, που θα αντιμετωπιστεί με τις εργασίες πεζοδρόμησης και ανάπλασης, παρουσιάζεται αφενός γιατί δεν υπάρχουν σχάρες απορροής όμβριων αφετέρου διότι οι λάθος κλίσεις του οδοστρώματος και η κατεστραμμένη ή μπαλωμένη άσφαλτος έχουν ως αποτέλεσμα να λιμνάζουν νερά.

Επιπλέον, η στάθμη του δρόμου και τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης είναι στο ίδιο επίπεδο με ορισμένες εισόδους οικοδομών με αποτέλεσμα τα υφιστάμενα υπόγεια εργαστήρια (ξυλουργεία – μηχανουργεία) με σκαλάκια επί της οδού να πλημμυρίζουν συχνά. Σημείωσε επίσης ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ανακουφιστεί και το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων καθώς στην οδό υπάρχουν μόνο πέντε οικοδομές με κατάλληλες πιλοτές.

Η μελέτη που εκπόνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπει θα κατασκευαστούν δενδροδόχοι για να φυτευτούν δέντρα.

Επίσης ο δρόμος θα φωτιστεί με νέο, επαρκή και ατμοσφαιρικό φωτισμό και θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός με παγκάκια, ζαρντινιέρες, καλαθάκια αχρήστων και εμπόδια στάθμευσης, ενώ κατασκευάζεται αγωγός για τα όμβρια ύδατα στα σημεία που καταλήγουν οι υδρορροές των οικοδομών.