ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καρδίτσα: Μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό διοργανώνει ο Δήμος

Καρδίτσα: Μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό διοργανώνει ο Δήμος

Μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό έχει προκηρύξει ο Δήμος Καρδίτσας, στην προσπάθειά του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να ενθαρρύνει τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού να ασχοληθούν ουσιαστικά με τη λογοτεχνία και τη γλώσσα.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές στη συμμετοχή τους, η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε, ύστερα από συνεδρίαση, την παράταση της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

Οι μαθητές που θα διακριθούν θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, και τα έργα τους θα δημοσιευθούν.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει διαγωνισμό ποιήματος (κάθε διαγωνιζόμενος μαθητής πρέπει να στείλει τρία ποιήματα μέχρι μία σελίδα το καθένα ή μία ποιητική σύνθεση μέχρι τρεις σελίδες), όπως και διαγωνισμό διηγήματος (μέχρι δέκα σελίδες). Τα έργα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, ενώ ο κάθε κάθε διαγωνιζόμενος μαθητής μπορεί να πάρει μέρος και στα δύο είδη του διαγωνισμού (ποίηση - διήγημα).