ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θεσσαλία: Στην κυκλοφορία και επίσημα η παράκαμψη Ομολίου

Θεσσαλία: Στην κυκλοφορία και επίσημα η παράκαμψη Ομολίου

«Βελτιώνεται η ασφαλής προσβασιμότητα και μειώνεται ο χρόνος μετάβασης προς τα παράλια», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την τελετή παράδοσης της παράκαμψης του Ομολίου προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά όπως ανέφερε, παραδίδονται σε κυκλοφορία 2,6 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, γέφυρα, δυο ισόπεδοι κόμβοι, σήμανση, στηθαία και διαπλατύνσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά, η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2012 με δικαιούχο του έργου την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με ποσό σύμβασης 2.700.012 ευρώ και ανάδοχο την «ΑΙΑΣ ΑΤΕ». Τον Μάιο του 2012 και για να ολοκληρωθεί το έργο υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση αρχικού προϋπολογισμού 330.000,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 130.393,16 ευρώ, για την μετατόπιση αγωγών ύδρευσης και συμπλήρωση έργων αποκατάστασης της απορροής των όμβριων.

Το κυρίως αντικείμενο του έργου ήταν η παράκαμψη του επαρχιακού οδικού δικτύου Λάρισας – Ομολίου-Στομίου στο βόρειο τμήμα του δημοτικού διαμερίσματος Ομολίου του Δήμου Αγιάς συνολικού μήκους 2.600,00 μ. Ο σκοπός της παράκαμψης Ομολίου είναι η αλλαγή της υφιστάμενης χάραξης του επαρχιακού οδικού δικτύου η οποία διέρχεται δια μέσου του οικισμού με αποτέλεσμα να υπάρχει αφενός μεν ο κίνδυνος ατυχημάτων αφετέρου λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, να παρατηρείται κυρίως τους θερινούς μήνες, κυκλοφοριακή συμφόρηση.