ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απίστευτο! 10.000 ευρώ πλήρωσε ο Δήμος Ρόδου για πούρα!

Απίστευτο! 10.000 ευρώ πλήρωσε ο Δήμος Ρόδου για πούρα!

Η πληρωμή του τιμολογίου εντοπίσθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο την τελευταία τριετία. Πότε όμως αγοράσθηκαν τα πούρα και από ποιον Καποδιστριακό Δήμο; Και ο Επίτροπος ενέκρινε την πληρωμή τους;

Ποσό που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ πληρώθηκε από το Δήμο Ρόδου, προς εξόφληση τιμολογίων για την αγορά πούρων στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων! Όσο κι’ αν φαίνεται απίστευτο, το εν λόγω ποσό είναι εξακριβωμένο και περιλαμβάνεται στην πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορούν ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2011,μ 2012 και 2013,μ δηλαδή στα χρόνια των Μνημονίων!

Η δαπάνη ποσού περίπου 10.000 ευρώ για αγορά πούρων είναι φυσικά προκλητική, προκαλεί έκπληξη, αλλά συνάμα θέτει και πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καλύπτει την τελευταία τριετία, αφορά δαπάνες που πληρώθηκαν στα συγκεκριμένα τρία χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πούρα αγοράσθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα. Το πιθανότερο είναι ότι τα πούρα αγοράσθηκαν πριν από τη δημιουργία του Ενιαίου Δήμου Ρόδου και το τιμολόγιο να εξοφλήθηκε στο διάστημα 2011 – 2013.

Πρόκειται δηλαδή για χρέος που μεταβιβάσθηκε από κάποιον από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους στον Ενιαίο Δήμο. Αλλά αν όντως έτσι έγινε, τότε ανακύπτει θέμα για τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Ρόδο και συγκεκριμένα πώς εγκρίθηκε η πληρωμή ενός εντάλματος με τιμολόγιο αγοράς πούρων αξίας περίπου 10.000 ευρώ, όποτε κι’ αν έγιναν οι αγορές αυτές, διότι φυσικά δεν δαπανήθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό για εφ’ άπαξ αγορά πούρων, αλλά γίνονταν σταδιακά και είτε εκδόθηκαν πολλά τιμολόγια, ή στο τέλος του βίου των Καποδιστριακών Δήμων, εκδόθηκε ένα τιμολόγιο με το σύνολο της αξίας πούρων.

Η περίπτωση των πούρων αξίας 10.000 ευρώ περιλαμβάνεται σε σωρεία παραβάσεων που εντοπίσθηκαν από τη Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και εντάσσονται στις κατηγορίες κακοδιαχείρισης και διαφθοράς. Όπως δε ανακοινώθηκε όλες οι περιπτώσεις θα διαβιβασθούν στον εισαγγελέα, καθώς κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαρές.

Εκτιμάται ότι στο σύνολο της χώρας η κακοδιαχείριση και η διαφθορά, αποτιμάται, τουλάχιστον στα 300 εκατ. ευρώ!

Πηγή: Rodosalarm