ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίπολη: Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο

Τρίπολη: Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Τρίπολης παρουσία του Δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, Δημοτικών Συμβούλων του Προέδρου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής , Βασίλη Κοντοζαμάνη και εθελοντών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Τρίπολης στεγάζεται στο πρώτο όροφο του δημαρχείου και απευθύνεται σε ανασφάλιστους πολίτες και σε άνεργους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και λειτουργεί καθημερινά με ραντεβού, ενώ οι δικαιούχοι του προγράμματος, μετά την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών, έχουν λάβει τις κάρτες υγείας από την υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου, όπως ενημέρωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Εικοσιδέκα.

Η λειτουργία του στηρίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπευτές και ακόμα ιατροί στα ιδιωτικά τους ιατρεία καθώς απαιτείται ειδικός ιατρικός εξοπλισμός για την ιατρική εξέταση. Ιδιαιτέρα σημαντική είναι και η συμμετοχή των εθελοντών του παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Οι κοινωνικές δομές που έχει δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης, θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο κ. Σμυρνιώτης και υπογράμμισε ότι σύντομα θα λειτουργήσει στο δήμο κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό εστιατόριο.