ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αθηναίων: Ψάχνει χώρους για διαμονή αστέγων

Δήμος Αθηναίων: Ψάχνει χώρους για διαμονή αστέγων

Στο στάδιο ανεύρεσης χώρων που θα λειτουργούν ως χώροι διαμονής – διανυκτέρευσης των αστέγων θα προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών έχει ήδη ολοκληρώσει την χαρτογράφηση του προβλήματος , όπως προκύπτει από έγγραφο της συγκεκριμένης Διεύθυνσης που διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Το πρόβλημα, με τους άστεγους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είχε θέσει στο υπουργείο Υγείας η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ειδικά για την εικόνα έξω από το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι. Ένα σημείο που αποτελούσε πάντοτε πόλο έλξης για τους τουρίστες που φθάνουν στη χώρα μας.

Στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, για τη διαμονή αστέγων και ναρκομανών στην έξοδο του σταθμού του Μετρό στο Μοναστηράκι, γίνεται αναφορά στους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου και περιγράφεται η κατάσταση που διαπιστώθηκε. «Στο χώρο υπάρχουν ρυπαρά στρώματα, ρυπαρά είδη κλινοστρωμνής, ρυπαρός ιματισμός, διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία», αναφέρεται στο έγγραφο και επισημαίνεται ότι τα παραπάνω «δημιουργούν πλέον, ανθυγιεινή εστία της υγείας των ίδιων των αστέγων, των περιοίκων και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα».

Γίνεται επίσης γνωστό ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων για τα θέματα των αστέγων, Κοινωνικών Υπηρεσιών, δηλαδή, του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.