ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν φιλοξενία σε νήπια στους παιδικούς σταθμούς Κιάτου

Δωρεάν φιλοξενία σε νήπια στους παιδικούς σταθμούς Κιάτου

Επιδοτήθηκαν οι δύο παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν στην πόλη του Κιάτου, για το σχολικό έτος 2013-2014, από πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που αφορά στην «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως δεκάδες μητέρες, αφού υποβάλλουν σχετική αίτηση προς την προαναφερόμενη εταιρεία, μπορούν να εξασφαλίσουν τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους από τους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Οι πιεστικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κοινωνία και η ανάγκη της σύγχρονης γυναίκας να συνεισφέρει στον οικιακό προϋπολογισμό, αποτελούν θεμελιώδεις λόγους για την εύρεση τρόπων ανακούφισής τους. Η εξασφάλιση της φροντίδας, της δημιουργικής απασχόλησης και της ψυχαγωγίας των παιδιών των γυναικών κατά τις εργάσιμες ώρες από τους παιδικούς σταθμούς ενθαρρύνει για την παραμονή ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Σε μία περίοδο που η ελληνική οικογένεια διαρκώς δοκιμάζεται, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια εξασφάλισης κάθε διαθέσιμου κονδυλίου για την εξυπηρέτησή της. Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά δωρεάν φιλοξενίας, παρέχονται καθημερινά από το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων αποστέλλονται προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης μέχρι και την Παρασκευή, 2/8/2013.

ΠΗΓΗ korinthostv