ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανιά: Διεθνής διαγωνισμός για την καθαριότητα στον δήμο

Χανιά: Διεθνής διαγωνισμός για την καθαριότητα στον δήμο

Μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα επιλεγεί από τον δήμο Χανίων ο ανάδοχος του έργου για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.734.475,83 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, ενώ η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι διάρκειας ενός έτους.

Η καθαριότητα αφορά όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Χανίων, ενώ στη συμβατική υποχρέωση όποιου επιλεγεί είναι, η σάρωση, η αποψίλωση, η ασβεστόχρωση οδών και πλατειών, το πλύσιμο των πεζοδρομίων και των πλατειών, το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, η αποξήλωση αφισών καθώς και το κόψιμο των κλαδιών που εμποδίζουν την ορατότητα και την κυκλοφορία. Στις υποχρεώσεις του αναδόχου είναι ακόμα οι εργασίες καθαρισμού των δημοτικών αφοδευτηρίων, ο καθαρισμός των δημοτικών γυμναστηρίων των κοινόχρηστων αφοδευτηρίων αιγιαλών καθώς και η διάθεση μεταφορά, τοποθέτηση και καθαρισμός των χημικών τουαλετών για τις ανάγκες των λαϊκών αγορών. Η αποκομιδή των απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών και ογκωδών υλικών παραμένουν στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς η δημοτική Αρχή εφαρμόζει το μεικτό σύστημα για την καθαριότητα του δήμου.