ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Θεσσαλονίκης: Δράσεις για απασχόληση άνεργων νέων

Δ. Θεσσαλονίκης: Δράσεις για απασχόληση άνεργων νέων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά τρόπους απασχόλησης των άνεργων νέων μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα επαγγελματικής εμπειρίας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) Μαρίας Πασχαλίδου, με επιχειρηματικούς φορείς της πόλης ανταλλάχτηκαν απόψεις για την υλοποίηση των δράσεων ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης και των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας για τους ανέργους.

Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η δημιουργία ενός διαδικτυακού ιστοτόπου ενημέρωσης (portal), όπου θα αναρτώνται όλες οι δράσεις (χρηματοδοτούμενες και μη) στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θέσεων εργασίας και απασχόλησης από έναν άνεργο, καθώς και η δυνατότητα ανάρτησης προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ρoή Ειδήσεων