ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διοργανώθηκε προς τιμή του.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο προαύλιο και τον ξενάγησε στην ιστορική έκθεση για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας, που φιλοξενείται στο κτίριο της Περιφέρειας, ενώ μαζί φύτεψαν συμβολικά μία ελιά, «ελαίαν καλλίκαρπον ειρήνης σύμβολον και καταλαγής», όπως αναγράφεται στην επιγραφή που τοποθετήθηκε στη βάση του δέντρου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τη διοίκηση της Περιφέρειας και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη θερμή υποδοχή. Εκανε ξεχωριστή αναφορά στο απαιτητικό έργο της αιρετής Περιφέρειας, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στο θέμα της διαχείρισης των αρχαιολογικών ευρημάτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «πρωτοποριακή λύση του πρώτου σταθμού-Μουσείου σε όλη την Ευρώπη, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να συνειδητοποιήσουν καθημερινά την ιστορικότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής».

πηγη halkidikifocus