ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Δήμου Ρόδου

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Δήμου Ρόδου

Ξέμεινε από ρευστό ο δήμος Ρόδου ύστερα από τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του που έγινε μετά από αίτημα γνωστής ζωγράφου η οποία δικαιώθηκε δικαστικά σε υπόθεση διεκδίκησης από το Δήμο ποσού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ!

Η δικαστική απόφαση είναι τελεσίδικη και αφορά την απαλλοτρίωση οικοπέδου εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων στην οδό Ρόδου Λίνδου.

Η εν λόγω απαλλοτρίωση των τεσσάρων στρεμμάτων έγινε από το Δήμο το 1973 με σκοπό τη δημιουργία πάρκου με διάφορες χρήσεις αναψυχής, αλλά μέχρι σήμερα ούτε ο σκοπός της απαλλοτρίωσης εκπληρώθηκε, ούτε και η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου αποζημιώθηκε.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί στο Δήμο τεράστια προβλήματα, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στη μισθοδοσία του προσωπικού του.

Οο Δήμος θα ασκήσει τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του, δεδομένου ότι όπως είπε υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών όταν αυτοί προορίζονται για μισθοδοσία προσωπικού.

Επί πλέον ο κ. Κουσουρνάς πρόσθεσε ότι δόθηκε ήδη εντολή στην Πολεοδομία του δήμου να κινηθούν οι διαδικασίες αποδέσμευσης του οικοπέδου, δηλαδή να γίνει άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσής του, δεδομένου ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία να πληρωθεί το ποσό που επιδικάστηκε στην ιδιοκτήτρια ζωγράφο, όπως αναφέρει το rodosalarm.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι ο Δήμος επί 40 χρόνια ούτε το οικόπεδο που απαλλοτρίωσε αξιοποίησε, αλλά ούτε και την ιδιοκτήτρια πλήρωσε, παρά το γεγονός ότι εκδίδονταν αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν την ιδιοκτήτριά του.

Τώρα το θέμα που ανακύπτει, είναι ότι ο Δήμος συνεχίζοντας τα ένδικα μέσα θα αντιμετωπίσει άμεσα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χωρίς μάλιστα κανένας να μπορεί να προσδιορίσει πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να καρποφορήσουν αυτά τα ένδικα μέσα και αν τελικά θα δικαιωθεί, κυρίως όσον αφορά την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του για να μπορεί τουλάχιστον να πληρώνει το προσωπικό του.

Από την άλλη πλευρά και με δεδομένη την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, εγείρεται θέμα κατά πόσον μπορεί εκ των υστέρων και ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια να αποδεσμεύσει το οικόπεδο αζημίως.