Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας εργαζομένων στον κεντρικό Δήμο

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας εργαζομένων στον κεντρικό Δήμο

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο, (30 και 31 Οκτωβρίου 2014) από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έφτασαν το πρωί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να συνεχίσουν τον επανέλεγχο που θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

«Δεν είμαστε κατά των ελέγχων για τα πλαστά δικαιολογητικά. Για τα πλαστά δικαιολογητικά έχουμε τοποθετηθεί και όπου υπάρχει τέτοια περίπτωση, την καταδικάζουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος.

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο επανέλεγχος στις συμβάσεις αορίστου χρόνου «θα οδηγήσει σε απολύσεις υπαλλήλων και συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών».
Οι εργαζόμενοι, την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα ζητήσουν από τον πρόεδρο του σώματος Παναγιώτη Αβραμόπουλο να εκφράσουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.