ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Μπουτάρης για τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου

Ο Μπουτάρης για τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου

Να ολοκληρώσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου του Δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται οι ελεγκτές της Δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε πως από τους 779 φακέλους έχουν ήδη υποστεί επανέλεγχο οι 500 και βρέθηκε μόνο ένας που πιθανόν να έχει πρόβλημα, ενώ για τους εργαζόμενους που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία επεσήμανε: «Μας εγκαλεί ο Ρακιντζής για παράβαση καθήκοντος. Δεν έχω καμία διάθεση να μού σφυρίξουν καμία αργία για έναν χρόνο».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε επίσης στην απολογία στην οποία εκλήθησαν από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής διότι δεν άσκησαν έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει 560 συμβασιούχους.

«Για το θέμα της έφεσης έχουμε δύο ομόφωνες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντα του Δήμου. Ελπίζω ότι η επιχειρηματολογία που θα παρουσιάσουμε θα είναι αρκετή ώστε η υπόθεση να μπει στο αρχείο» σύμφωνα με τον Δήμαρχο.

Τέλος, εξήγησε πως «αν κάναμε την έφεση, ίσως ο Δήμος και να έχανε 560 άτομα και αν αυτό συνέβαινε, θα διαλυόταν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Ξανθόπουλος κατηγόρησε τη διοίκηση για ρεσιτάλ αυταρχισμού και επιλεκτική νομιμοφροσύνη σχετικά με τον επανέλεγχο και την παρουσία αστυνομικών στον χώρο του δημαρχείου.

Σχετικές ειδήσεις