ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πνιγμένη» στα σκουπίδια η Τρίπολη – Πότε αρχίζει η αποκομιδή τους

«Πνιγμένη» στα σκουπίδια η Τρίπολη – Πότε αρχίζει η αποκομιδή τους

Στα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται ν' αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη της Τρίπολης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Νίκο Τότση.

Το πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και περίπου έναν μήνα, όταν η Τρίπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων γιατί δεν υπάρχει νόμιμος χώρος να διατεθούν.

Τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στους δρόμους της πόλης και κάποια σημεία της θυμίζουν χωματερές.

Όπως ανέφερε ο κ. Τότσης στη σύσκεψη φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (09/02/2015) στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει το σημείο προσωρινής εναπόθεσή τους, προσθέτοντας ότι υπάρχουν χώροι που εξετάζονται από τη δημοτική Αρχή αναφορικά με την καταλληλότητά τους, για να οδηγηθούν τα σκουπίδια.

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κάλεσε την αρμόδια διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ και έως αύριο, Τετάρτη (11/02/2015), θα επισκεφθεί την Τρίπολη επιθεωρητής Υγείας, προκειμένου να καταγράψει την υφισταμένη κατάσταση και να διαπιστώσει τις συνέπειες αναφορικά με την επιβάρυνση των ρύπων στην υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

Σχετικές ειδήσεις