ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Απαραίτητη η ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας

Δήμος Θεσσαλονίκης: Απαραίτητη η ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας

Την επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί «πλήγμα στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη γενικότερη εικόνα της πόλης της Θεσσαλονίκης».

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα διαπιστώνεται ότι:

«Εκτός από το μηδαμινό δημοσιονομικό όφελος της κατάργησης, επιβάρυνε υπέρμετρα τους πόρους και το έργο της ΕΛ.ΑΣ., περιόρισε αισθητά την ικανότητα του Δήμου να διασφαλίσει την ευταξία στην πόλη, απομάκρυνε ικανό και εκπαιδευμένο προσωπικό από τον φορέα και δημιούργησε σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στους πρώην εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας».

Παράλληλα, στο ψήφισμα τονίζεται ότι με την επανασύσταση του θεσμού «θα αξιοποιηθεί άμεσα το διαθέσιμο προσωπικό, θα αποφευχθεί το φαινόμενο της επικάλυψης αρμοδιοτήτων με την ΕΛ.ΑΣ., θα βελτιωθεί σημαντικά η ικανότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης να ασκήσει αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα τον ρόλο του προς όφελος των δημοτών και το κυριότερο χωρίς καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, αλλά αντίθετα όφελος».

Πηγή: ΑΠΕ

Ρoή Ειδήσεων