ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δούρου: «Η Αττική έχει τη δυνατότητα να δράσει ως παγκόσμιος παίκτης»

Δούρου: «Η Αττική έχει τη δυνατότητα να δράσει ως παγκόσμιος παίκτης»

Η αλλαγή στην κορυφή της Περιφέρειας, με την επιλογή μίας νέας αριστερής γυναίκας σηματοδοτεί την καθαρή βούληση του λαού να κάνει διαφορετικά τα πράγματα και μια νέα αρχή, με πραγματική "κάθαρση" και βαθιά πολιτική αλλαγή» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο του Πρίτσεστον, με θέμα«Ένα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα. Τι διαφορά μπορεί να φέρει μια γυναίκα;».

Η κ. Δούρου χαρακτήρισε την επικράτηση της παράταξής της «Δύναμη Ζωής» ως αρχή μίας ευρύτερης μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας, οποία βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη και πέρα από την πιεστική ανθρωπιστική κρίση επιτάσσει τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με αξιοπρεπή απασχόληση και πολιτική αξιοπιστία. Η χρονική συγκυρία, επεσήμανε, υπερβαίνει το θέμα του φύλου και καθιστά «τη θητεία μου στην πιο σημαντική Περιφέρεια της χώρας, όχι ως εξαίρεση, αλλά ως πρόκληση».

Όπως σημείωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, η διαφορά μπορεί να γίνει αντιληπτή από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν μία υποψηφιότητα και από τη βούλησή τους να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, για να προχωρήσουν σε μία αλλαγή κεφαλαιώδους σημασίας. Μία αλλαγή από κάτω προς τα επάνω και όχι με άνωθεν επιβολή από την κυβέρνηση, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενη στους στόχους της για την Αττική, η κ. Δούρου υπογράμμισε: «Η Αττική έχει τη δυνατότητα να δράσει ως παγκόσμιος παίκτης, χάρη στη μοναδική της ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της, αλλά επίσης χάρη στο μέλλον της. Χάρη στις τεράστιες προοπτικές του νέου υποδείγματος εξουσίας που προωθούμε στην Περιφέρεια. Το διακύβευμα είναι υψηλό. Οφείλουμε, όμως, στον λαό μας, να αγωνιστούμε για τον σκοπό αυτό. Ακόμη κι αν ο χρόνος περνά γρήγορα. Γι' αυτό πρέπει να δράσουμε επειγόντως. Και τούτο μού φέρνει στο νου μία ιστορία σχετικά με τον μεγάλο Γάλλο στρατάρχη Λιοτέ, που κάποτε ζήτησε από τον κηπουρό του να φυτέψει ένα δέντρο. Ο κηπουρός αντέτεινε ότι το δέντρο θα είχε αργή ανάπτυξη και δεν θα έφθανε σε ωρίμανση προτού περάσει ένας αιώνας. Τότε ο Λιοτέ τού απάντησε: "Στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Φύτεψέ το σήμερα το απόγευμα"».

Σχετικές ειδήσεις