ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βαλαβάνη: Παραχώρηση 12 στρ. του Ελληνικού για τη διαχείριση απορριμμάτων

Βαλαβάνη: Παραχώρηση 12 στρ. του Ελληνικού για τη διαχείριση απορριμμάτων

«Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων», δήλωσε σήμερα (3/6/2015) η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη δήλωσε τα παραπάνω απαντώντας στο σχετικό αίτημα των όμορων Δήμων και συνέχισε προσθέτοντας πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ για τη δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστο Καπάνταη, για το συγκεκριμένο αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου. Ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω Δήμων όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη

Δηλώσεις σχερικές με τα όσα είπε είπε η κ. Νάντια Βαλαβάνηέκανε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

«Η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα.

Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.

Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».

Σχετικές ειδήσεις