ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Αττικής: Καθαρισμός σε καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Περιφέρεια Αττικής: Καθαρισμός σε καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Στον καθαρισμό του καταυλισμού που βρίσκεται στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, προχώρησαν συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στην ευρύτερη περιοχή.

Τέσσερα οχήματα της Περιφέρειας απομάκρυναν μεγάλο όγκο απορριμμάτων που είχε σωρευτεί επί σειρά ετών εντός και στον περίγυρο του καταυλισμού.

Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής όλων των κοινωνικών ομάδων, η Π.Ε. Βορείου Τομέα συνδράμει το Δήμο Χαλανδρίου στις απαιτούμενες ενέργειες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την προστασία τόσο των ίδιων των αθίγγανων όσο και των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής του Χαλανδρίου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε:

«Η Διοίκηση και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται καθημερινά για την υπόθεση των Ρομά στο Χαλάνδρι και θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη λύση που θα βρουν τόσο ο Δήμος Χαλανδρίου όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που είναι αρμόδιοι για το θέμα. Μέχρι τότε θα συνδράμουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί όπως σήμερα που ο καταυλισμός βελτίωσε την όψη του. Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Θεωρούμε ότι η μετεγκατάσταση πρέπει να συνδεθεί με ένα πακέτο κοινωνικών κινήτρων για τους Ρομά και όχι με τη λύση της εξορίας που είχαν προκρίνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατανοούμε πλήρως τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής καθώς και την αναγκαιότητα να υπάρχει τάξη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων», κατέληξε ο κ. Καραμέρος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων