ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αύξηση της οδικής ασφάλειας

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αύξηση της οδικής ασφάλειας

Συγκεκριμένα μέτρα αθροιστικής βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ελαχιστοποίησης των ατυχημάτων σε κεντρικές λεωφόρους των αστικών κέντρων, όπως για παράδειγμα η Κηφισίας, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η αναρρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στο ρεύμα προς Αθήνα, ώστε να μην διευκολύνεται η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Η τοποθέτηση εγκάρσιων ανακλαστικών λωρίδων (ακουστικές ταινίες) σε τρία διαφορετικά σημεία και σε ικανή απόσταση πριν τις επικίνδυνες στροφές, καθώς και η αντιμετώπιση πιθανής ολισθηρότητας του εδάφους. Επίσης, ενημερωτική εκστρατεία για τους κινδύνους που κρύβει η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα στις μεγάλες Λεωφόρους των αστικών κέντρων.

Αφορμή της σύσκεψης στην οποία μετείχε ο διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννης Δημητρακόπουλος, στελέχη των διευθύνσεων της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και της περιφέρειας, αποτέλεσαν τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στις 3 Μαρτίου και στις 21 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας, λόγω υπερβολικής ταχύτητας και στοίχισαν τη ζωή σε τρεις νέους και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων έξι επιβαινόντων.

Η περιφέρεια Αττικής, σημειώνει ο Γιώργος Καραμέρος, εκφράζει πρωτίστως τη βαθύτατη οδύνη στις οικογένειές τους και βεβαιώνει ότι δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφαλείας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει προχωρήσει σε δράσεις όπως είναι: Η αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας, συνεργαζόμενη μάλιστα στενά με φορείς που ενεργοποιούνται στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Μάλιστα, ενέταξε το 2015 ποσό στον προϋπολογισμό της για τη δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου αναφορών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σκοπό την πιο γρήγορη επίλυσή τους σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα.

Επίσης, η περιφέρεια έχει προχωρήσει σε αυτοψίες και παρεμβάσεις πριν και μετά τα δυστυχήματα στο σημείο ενισχύοντας την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διατηρώντας σε καλό επίπεδο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρώντας το οδόστρωμα και ελέγχοντας την κλίση του.

Ρoή Ειδήσεων