ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίπολη: Άγριος καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο - Διεκόπη η συνεδρίαση (video)

Τρίπολη: Άγριος καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο - Διεκόπη η συνεδρίαση (video)

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκειατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Διακόπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης και αποχώρησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όταν με την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο, η διαγραφή από την πλειοψηφούσα παράταξη, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΤ) Αναστάσιου Τσούκα, «για ενέργειες ή παραλείψεις του, που εκθέτουν την παράταξη».

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά από δημοσιεύματα για οικονομικές ατασθαλίες στην ΚΕΔΗΤ στην αρχή του καλοκαιριού, διατάχθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος στην Κοινωφελή Επιχείρηση από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές και αναμένεται το πόρισμά τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, αντέδρασε στην ανακοίνωση της διαγραφής του από την παράταξη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί.

Αργότερα κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, υποστήριξε ότι του γίνεται πόλεμος εδώ και πολύ καιρό, από την πλευρά του δημάρχου. Επιπλέον ανέφερε ότι χθες (21/10) το μεσημέρι, δέχτηκε πιέσεις να παραιτηθεί, ενώ άφησε αιχμές για τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παυλή.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή και ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο, για την καθυστέρηση του διαχειριστικού ελέγχου και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών - λογιστών.

Προκλήθηκε έντονη συζήτηση, με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι «βοά η πόλη» και «αν δέχεστε να σας λένε απατεώνες, εμείς δεν δεχόμαστε να λένε ότι σας καλύπτουμε». Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν και οι αγορεύσεις των υπολοίπων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που δήλωσαν αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν στην ΚΕΔΗΤ και έκαναν λόγο για φαρσοκωμωδία που εκθέτει την πόλη, ενώ στο τέλος αποχώρησαν όλοι διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο δήμαρχος αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και δήλωσε ότι σε περίπου δέκα ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών - λογιστών θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης σημείωσε ότι η ΚΕΔΗΤ είχε εξ' αρχής πρόβλημα λειτουργίας, ενώ τόνισε ότι από τούδε και στο εξής η οικονομική διαχείριση της ΚΕΔΗΤ, θα γίνεται υπό την αυστηρή επίβλεψη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Τρίπολης.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: arcadiaportal.gr

Ρoή Ειδήσεων