ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ στον Μουζάλα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ στον Μουζάλα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όχι μόνο για τους νησιωτικούς δήμους που αποτελούν τόπους υποδοχής, αλλά και για τους δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας, που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της φιλοξενίας τους για απροσδιόριστο χρόνο.

Για το ζήτημα αυτό, η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Δευτέρας (14/12/2015) παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Πατούλης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμα και τώρα «δεν διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, να αδυνατεί να υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και αναλώνεται σε κινήσεις αποσπασματικού χαρακτήρα». Επίσης, τονίζει ότι ως Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση «δεν θα υποκαταστήσουμε την κυβέρνηση» και ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες».

Η ΚΕΔΕ έχει προαναγγείλει την ανάληψη πρωτοβουλιών για το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, οι οποίες θα καθοριστούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις