ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπουτάρης: Θα ζητήσω να σκεπαστούν η τράπεζα και ο σταυρός

Μπουτάρης: Θα ζητήσω να σκεπαστούν η τράπεζα και ο σταυρός

Νέο επεισόδιο για τη Ροτόντα και την υπόθεση τοποθέτησης ή όχι σταυρού στο μνημείο!

Η συζήτηση αυτή τη φορά μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του κ. Μπουτάρη, με την πρόεδρο της 1ης Κοινότητας και αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλολογίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ελένη Χοντολίδου να αντιδρά στην τοποθέτηση σταυρού.

Βασικό θέμα στη συνεδρίαση ήταν η Ροτόντα. Κατά τη διάρκεια της το ποθέτησής του, ο δήμαρχος θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην άποψή του να δίνεται στον δήμο το μνημείο για σοβαρές εκδηλώσεις και έθεσε και νέο θέμα, αυτή τη φορά για το εσωτερικό του μνημείου.

Οι τουρίστες

"θα ζητήσω να σκεπαστούν η τράπεζα και ο σταυρός, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι τουρίστες" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Η πλειονότητα της δημοτικής ομάδας Μπουτάρη συμφωνεί να μην τοποθετηθεί σταυρός στον θόλο του μνημείου, ενώ ξεχωριστή δράση για το θέμα έχει αναλάβει η κυρία Χοντολίδου, η οποία τοποθετήθηκε αναλυτικά στη συνεδρίαση.

Ανέφερε ότι η θεσσαλονίκη έχει ζήσει δύσκολες στιγμές εξαιτίας της διαμάχης που υπήρξε στο παρελθόν, σχετικά με το αν είναι εκκλησία ή όχι η Ροτόντα, και τόνισε ότι "είναι αδιανόητο να μπει σταυρός και ο Μητροπολίτης Άνθιμος να θεωρεί ότι είναι εκκλησία".

Η κυρία Χοντολίδου συγκεντρώνει υπογραφές για να μην μπει ο σταυρός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν διαφωνεί με τη λειτουργία που θα τελείται κάθε μήνα.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις