Περιφέρεια Πελοποννήσου: Καμπάνια για τους πρόσφυγες

Newsroom Newsroom

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Καμπάνια για τους πρόσφυγες

«Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα» είναι το σύνθημα της καμπάνιας που ξεκινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συγκέντρωση και αποστολή οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες το χρονικό διάστημα 28 Μαρτίου – 7 Απριλίου 2016, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 τονίζοντας ότι «είμαστε αλληλέγγυοι στους πολίτες όλου του κόσμου και στηρίζουμε στην πράξη τις παραδοσιακές ανθρωπιστικές μας αξίες».

Η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου στοχεύει σύμφωνα με τον κ. Τατούλη να έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της αγαστής συνεργασίας και της συμπόρευσης της Περιφέρειας με τους Δήμους, τις Μητροπόλεις και όλους τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και ανεξάρτητους οργανισμούς, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν μπορεί να λείψει, ενώ ιδιαίτερος είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τα οποία μπορούν εφόσον το επιθυμούν να εντάξουν στη ροή του προγράμματός τους το πληροφοριακό υλικό για τη συγκέντρωση των αγαθών, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό με σημείο αναφοράς το προσφυγικό.

«Παρά την κρίση, οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, που συνιστά τον πυρήνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι στα εθνικά θέματα η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής αρχής ότι «δυστυχώς η χώρα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν είχε και δεν έχει σχέδιο. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα πάρουμε καμία απόφαση αν δεν προσέλθει η Κυβέρνηση σε διαβούλευση του σχεδίου της με την περιφερειακή αρχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved