ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Λάρισας: Μαθητές σχολείων ζωγράφισαν κάδους απορριμμάτων

Δήμος Λάρισας: Μαθητές σχολείων ζωγράφισαν κάδους απορριμμάτων

Πολύχρωμοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Λάρισας και σχολεία.

Oι κάδοι μεταμορφώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης BINarte και σύνθημα «Ας λερώσουμε τους κάδους για μια πόλη καθαρή» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η πρωτοβουλία ήταν της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και υποστηρίχθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας, τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της σχολή Μαγείρων του ΟΑΕΔ .

Μαθητές σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομάδα εικαστικών της πόλης, να ζωγραφίσουν μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και να συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες, σχετικές με το περιβάλλον.

Η δράση - γιορτή για το αστικό περιβάλλον, πλαισιώθηκε από μουσική και συγκεκριμένα από σχήματα κρουστών του Μουσικού Σχολείου, που έδωσαν ένταση, ρυθμό και μια ξεχωριστή δυναμική, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με νηστίσιμα εδέσματα που παρασκεύασαν οι μαθητευόμενοι μάγειρες του ΟΑΕΔ .

Σχετικές ειδήσεις