ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ορεστιάδας: Κατασχέσεις λογαριασμών πολιτών για οφειλές

Δήμος Ορεστιάδας: Κατασχέσεις λογαριασμών πολιτών για οφειλές

O αντιδήμαρχος Οικονομικών Ορεστιάδος, Αθανάσιος Γκακίδης βρήκε λύση για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, σε ότι αφορά στις οφειλές, ο δήμος κατά την τελευταία διετία έχει ασκήσει ακόμα και το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος προχωρώντας σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών.

«Είναι άδικο για τους δημότες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους να υπάρχουν κάποιοι που δεν καταβάλλουν τα χρήματα που οφείλουν, συστηματικά», είπε ο κ. Γκακίδης και πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των δημοτών με χρέη προς το δήμο, προσέρχεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας να ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και μάλιστα τηρώντας το με συνέπεια.

Όσον αφορά στην κατάργηση άσκοπων δαπανών, ανέφερε ως παράδειγμα, το γεγονός ότι ο δήμος επιβαρύνονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι πριν από δύο χρόνια όταν έγινε ενδελεχής έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία, με εξόφληση λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος, για κτίριο που χρησιμοποιούσε άλλη υπηρεσία, στο οποίο στεγαζόταν πριν από αυτή, κάποια υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας.

Τέλος, σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία το ταμειακό υπόλοιπο για το μήνα Ιούλιο, είναι 7.672.029,31 ευρώ, αυξημένο κατά 271.279.03 ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.