Ραγδαίες εξελίξεις: Ανακαλύφθηκαν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο

Μιλώντας μετά την πρώτη έρευνα που διενήργησε…

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Εντολή προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικών…

«Μοιράζει χρήμα» η κυβέρνηση: Δείτε ΕΔΩ ποιοι θα πάρουν τα δώρα Χριστουγέννων και πότε

Ειλημμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να…

Η DPG Digital Media αναλαμβάνει την εμπορική εκμετάλλευση του site του Chef Γιώργου Τσούλη

Εμπλουτίζοντας περαιτέρω την ευρεία γκάμα των προτάσεών…

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: ΕΔΕ για την αντίδραση των αστυνομικών - Δυσαρέσκεια στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Η μηδενική αντίδραση της αστυνομίας, η καθυστερημένη…

Καταγγελίες Δημάρχων για τα δημοτικά τέλη του «Ελ. Βενιζέλος»

Καταγγελίες Δημάρχων για τα δημοτικά τέλη του «Ελ. Βενιζέλος»

Κοινή ανακοίνωση των Δημάρχων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρη Μεθενίτη, Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη και Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου, απέστειλαν στον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, σχετικά με το θέμα της επιβολής δημοτικών φόρων και τελών στην εταιρεία του αεροδρομίου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Οι Δήμοι των Μεσογείων διεξάγουν τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, σκληρή μάχη για να επιτύχουν τη ρύθμιση του ζητήματος της επιβολής δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών σε βάρος της Εταιρείας του Αεροδρομίου και των λοιπών επιχειρήσεων που λειτουργούν στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Μάλιστα, τον ερχόμενο Οκτώβριο συζητούνται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αιτήσεις ακυρώσεως που άσκησαν οι Δήμοι μας, ζητώντας την ακύρωση της παράλειψης της Κεντρικής Διοίκησης να ρυθμίσει το ζήτημα σύμφωνα με την αρχή της ισονομίας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ι. Μπαλάφας κλήθηκε πρόσφατα να απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γ. Καρρά, εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα αυτό, που ταλανίζει την κοινωνία των Μεσογείων αφαιρώντας μάλιστα απολύτως αναγκαίους οικονομικούς πόρους από τους Δήμους.

Ο Υφυπουργός εμφανίστηκε απροετοίμαστος, απληροφόρητος και με απολύτως ελλιπή γνώση της νομικής πραγματικότητας.

Στην απάντησή του δήλωσε εσφαλμένα, ότι οι Δήμοι μας έχουν εισπράξει από την Εταιρεία του Αεροδρομίου, ποσά που υπερκαλύπτουν τις προβλέψεις του νόμου, καθώς και ότι οι Δήμοι μας «δεν έδειξαν ενδιαφέρον» για το ζήτημα! Απέρριψε μάλιστα, το πάγιο αίτημα των Δήμων και των δημοτών των Μεσογείων για την επιβολή δημοτικών φόρων και τελών και άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων σε βάρος της Εταιρείας του Αεροδρομίου, εμφανιζόμενος επί της ουσίας, ως υπερασπιστής της.

Οι Δήμοι μας αποδοκιμάζουν ευθέως τη στάση του Υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος εκφράζει, όπως φαίνεται, την επίσημη θέση της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό.

Δεν μπορεί να κρύψει εξάλλου κανείς, τον προβληματισμό του, για τις άστοχες επισημάνσεις και την ελλιπή ενημέρωσή του!!

Οι Δήμοι μας συνεχίζουν τον αγώνα τους, συμμετέχοντας μάλιστα, για τον λόγο αυτό, ενεργά, στην υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση των αρμοδίων φορέων για την τροποποίηση της Συμβάσεως Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και την επέκταση της ισχύος της. Καταλείπουν δε, τα λεχθέντα του Υφυπουργού Ι. Μπαλάφα, στην κρίση των κατοίκων των Μεσογείων!!”