ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπουτάρης: «Να καταγγελθεί άμεσα η σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΘ και Δημοσίου»

Μπουτάρης: «Να καταγγελθεί άμεσα η σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΘ και Δημοσίου»

Την άμεση καταγγελία της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΑΣΘ, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

“Η θέση μας είναι αυτή [...] και αυτό θα ζητήσουμε από τον αρμόδιο υπουργό όταν θα ξεκινήσει ο διάλογος” σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, προσθέτοντας ότι “δεν γίνεται ολόκληρη πόλη να μένει χωρίς αστικές συγκοινωνίες επί 11 μέρες. Πρέπει να γίνει έρευνα από τον εισαγγελέα για το ποιος φταίει και πόσο κοστίζει η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης, “αθετήθηκε η συμφωνία που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι με την κ. Πέρκα (σσ: γενική γραμματέα επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων) και τον κ. Νεφελούδη (σσ: γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας) να καταβληθούν τα οφειλόμενα του Ιουλίου και του Αυγούστου και έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ακόμη ότι στη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, του ανέφεραν ότι αν κατατεθούν τα οφειλόμενα, τότε θα βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους.

Ο κ. Μπουτάρης είπε, τέλος, πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στις 2 το μεσημέρι σήμερα, παρουσία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.