ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θρήνος: Πέθανε ο Γιώργος Παυλίδης

Θρήνος: Πέθανε ο Γιώργος Παυλίδης

Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/10/2016) ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σημειώνεται πως πριν από λίγους μήνες είχε χάσει πρόωρα τον γιο του Θεόδωρο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Ο Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε το 1956 και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίνας και του Θεόδωρου.

Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος του ποινικού δικαίου, ενώ είχε δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα.

Το 1999 εξελέγη νομάρχης Ξάνθης θέση που διατήρησε μέσω τριών επανεκλογών του επί δώδεκα συνεχή έτη, έως και τςι 31/12/2010.

Την περίοδο 2011 - 2014 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο.

Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την έως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις περιφερειακές εκλογές της 25 Μαΐου 2014, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» ποσοστό 56,35% εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, έως 31 Αυγούστου 2019.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004, επικεφαλής και τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών από το 2007 έως το τέλος του 2010, πρόεδρος της Ένωσης 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία - Τουρισμός» για την αναπτυξιακή - τουριστική αξιοποίηση της.

Την περίοδο 2011 - 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο.

Ανήκε πολιτικά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν μέλος.

Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη κάνει την παράταξή μας φτωχότερη και στερεί από εμένα
προσωπικά ένα πολύ καλό φίλο. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, ένας οραματιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής της ζωής.

Μέχρι και την ύστατη ώρα βρισκόταν στις επάλξεις, στο γραφείο του, για να αντιμετωπίσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας που τόσο αγάπησε. Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Γεροβασίλη: Θλίβει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο ο χαμός του

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε εκ μέρους της κυβέρνησης η Όλγα Γεροβασίλη, για τον θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη.

«Ο θάνατος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, θλίβει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συνεργάτες του Γιώργου Παυλίδη».

Βούτσης: Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατό του

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πληροφορούμενος τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήλωσε:

«Ο Γιώργος Παυλίδης, μετά από μια πετυχημένη πορεία στη δικηγορία υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια. Ως Νομάρχης Ξάνθης εμπνεύστηκε και υλοποίησε καινοτόμες ιδέες που τον καταξίωσαν στη θέση αυτή επί μια 12ετία και του έδωσαν πολλές τιμητικές διακρίσεις για τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το ποσοστό με το οποίο αναδείχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Μάιο του 2014, καταδεικνύει και το πόσο αγαπητός ήταν.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τη θλίψη μου για το χαμό του και τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σχετικές ειδήσεις