Δικαίωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Στρασβούργο

Δικαίωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Στρασβούργο
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο Στρασβούργο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο λανθασμένος τρόπος υπολογισμού των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η κ. Κρέτσου χαρακτήρισε «ασυνήθιστο» το καθεστώς χρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας και αναγνώρισε το λάθος στα δεδομένα βάσει των οποίων χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αναντιστοιχία μεταξύ των διαθέσιμων πόρων και των αναγκών της, την οποία και συνέδεσε με τη βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου - Οινοφύτων.

Μετά τη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διορθωθεί το λάθος που φέρει την Στερεά Ελλάδα μεταξύ των «πλούσιων» περιοχών της χώρας λόγω της λειτουργίας βιομηχανιών στη Βοιωτία, η Ευρωπαία Επίτροπος δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόοδο και την εφαρμογή του προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα. Η περιφερειακή αρχή καταβάλλει θετικές προσπάθειες και βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αν και υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες υλοποίησης του προγράμματος. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε το ασυνήθιστο καθεστώς της Στερεάς Ελλάδας. Αντιλαμβανόμαστε την αναντιστοιχία ανάμεσα στους διαθέσιμους πόρους και τις ανάγκες της περιφέρειας όπως και τον ρόλο της βιομηχανικής ζώνης στο Σχηματάρι και Οινόφυτα. Προσδοκούμε στη συνέχεια της εποικοδομητικής μας συνεργασίας».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Έχουμε έρθει εδώ με έναν και μόνο σκοπό. Να αποδείξουμε με στοιχεία ότι η Στερεά Ελλάδα αδικείται. Χαίρομαι που η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα. Είναι σημαντικό για εμάς να βρίσκουμε συμμάχους σε αυτό τον αγώνα που δίνουμε. Την ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα».

PHOTO GALLERY