ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος «κόβει» το facebook εν ώρα εργασίας

Δήμος «κόβει» το facebook εν ώρα εργασίας

Στην... «ψηφιακή εποχή» με... περιορισμούς περνάει ο Δήμος Ρόδου, αφού όλες οι Υπηρεσίες, Διευθύνσεις και Τμήματα θα ελέγχονται μέσω κεντρικού server.

Αυτό ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφορικής, κ. Μανίκαρο.

Ο Δήμος Ρόδου έχει προμηθευτεί εξοπλισμό, που περιλαμβάνει 80 Η/Υ, 22 πληκτρολόγια, 19 Η/Υ τύπου Β, οθόνες, 30 εκτυπωτές, 20 πολυμηχανήματα, 4 ειδικές τηλεοράσεις (για τηλεδιασκέψεις), 55 Tablets και ειδικά USB, με τα οποία θα λειτουργεί ο Δήμος Ρόδου με την «ηλεκτρονική υπογραφή».

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 136.000 ευρώ.

Ο εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου έχει ως στόχο να λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά και να βοηθήσει στην μείωση των δαπανών.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος, οι δέκα πρώην Δήμοι του νησιού είχαν προμηθευτεί Η/Υ πριν από δέκα χρόνια με συνέπεια να απαιτείται εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των προγραμμάτων, όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

Υπολογιστές θα αλλάξουν στην Οικονομική Υπηρεσία, την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολεοδομία και άλλες Υπηρεσίες.

Ο κ. Μανίκαρος, από την πλευρά του, είπε πως, «αυτό που πάμε να αλλάξουμε είναι όλο το στήσιμο του δικτύου του Δήμου Ρόδου σε ολόκληρο το νησί. Όλες οι Δημοτικές Ενότητες θα συνδέονται στον κεντρικό υπολογιστή και θα υπάρχει πλήρης καταγραφή όλων των κινήσεων των χρηστών μας. Έχω εντολή από τον κ. Δήμαρχο και από τον κ. Αντιδήμαρχο να περικόψω την πρόσβαση στα Social Media (Facebook, Twitter, Youtube κ.λπ.), ενώ προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τις Υπηρεσίες μας για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Έμφαση δίνεται στην ανάγκη, από τώρα και στο εξής να υπάρχει πλήρης καταγραφή των χρηστών, αλλά και περικοπή δαπανών για εξοικονόμηση εξόδων.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος θα έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους 4-5 μήνες, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής, ώστε να ελέγχονται τα πάντα και να δίνεται η δυνατότητα στους Προϊσταμένους και στους Διευθυντές να ελέγχουν τις υπηρεσίες και το προσωπικό τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων