ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Κρωπίας: Εγκρίθηκε η άδεια για το πρώτο «πράσινο σημείο» ανακύκλωσης στην Αττική

Δήμος Κρωπίας: Εγκρίθηκε η άδεια για το πρώτο «πράσινο σημείο» ανακύκλωσης στην Αττική

Το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση του πρώτου «Πράσινου Σημείου» στην Αττική, στο Κορωπί, έλαβε ο δήμος Κρωπίας, γεγονός το οποίο ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, στη συνεδρίαση του Δ. Σ χαρακτήρισε ως «μια σημαντική επιτυχία για το δήμο και την εξέλιξη εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ).

Η άδεια εγκατάστασης για το έργο της κατασκευής Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, όπως, χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί, ΑΗΗΕ και άλλα είδη καθώς και ογκώδη, πράσινα απόβλητα, δόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Ο δήμος Κρωπίας, υπογραμμίζει ο κ. Κιούσης, ήταν από τους πρώτους δήμους που εκπόνησε ολοκληρωμένο Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων τον Ιούνιο του 2015. Σήμερα σε εφαρμογή αυτού του σχεδίου, που είναι σύμφωνο και με τον νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής, ο Δήμος Κρωπίας ολοκλήρωσε πρώτος στην Αττική την αδειοδότηση της σημαντικότερης δράσης του σχεδίου αυτού που αφορά την κατασκευή Πράσινου Σημείου και Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) σε κοινή έκταση εντός περιοχής επιτρεπόμενων χρήσεων γης. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2016 ο Δήμος Κρωπίας κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης του εν λόγω έργου στο νέο ΕΣΠΑ και αναμένει την αξιολόγηση εντός των επόμενων μηνών ώστε αμέσως μετά να συνταχθεί η οριστική μελέτη και να δημοπρατηθεί το έργο στο τέλος του 2017 με στόχο την ολοκλήρωσή του εντός του 2018.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι κύριοι χώροι του «Πράσινου Σημείου» περιλαμβάνουν, τη διαλογή μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, ογκωδών (κλαδέματα), προσωρινής αποθήκευσης και προετοιμασίας για μεταφορά μικρών ανακυκλώσιμων υλικών, επαναχρησιμοποίησης, καθώς και υποδομές (περίφραξη, πύλη εισόδου, περιμετρική δενδροφύτευση, χώρος στάθμευσης οχημάτων κ.λπ.).Για λόγους οικονομίας κλίμακας προβλέπεται στον ίδιο χώρο, η μετεγκατάσταση του εξοπλισμού μεταφόρτωσης που ήδη διαθέτει ο δήμος (όχημα ΣΜΑ, container, πρέσα) μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων υποδομής για τη μεταφόρτωση των σύμμεικτων αποβλήτων (κατόπιν εφαρμογής των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή) και των χωριστά συλλεγόμενων βιοαποβλήτων του δήμου για τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Σχετικές ειδήσεις