ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Περιστερίου: Παρεμβάσεις σε 9 παιδικές χαρές

Δήμος Περιστερίου: Παρεμβάσεις σε 9 παιδικές χαρές

Την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου για την πιστοποίηση της καταλληλότητάς τους», προϋπολογισμού 703.000 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 450.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ για ποσό 253.000 ευρώ, τη χρηματοδότηση αναλαμβάνει ο Δήμος Περιστερίου.

Το έργο έχει ως στόχο την αναβάθμιση εννέα παιδικών χαρών του Δήμου Περιστερίου με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους. Αναμένεται δε να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τόνωση των δεσμών του κοινωνικού ιστού.

Ειδικότερα, αφορά σε παρεμβάσεις σε εννέα υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας για τη δυνατότητα πιστοποίησης της καταλληλότητάς τους και χορήγησης της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας, σύμφωνα µε τις απαιτήσεις και τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες, οι οποίες εξειδικεύονται σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες ανά σημείο παρέμβασης, στις παιδικές χαρές επί των οδών: Θεοκλήτου, Καρύστου, 25ης Μαρτίου, Φιλικών, Αραχώβης, Εθνικής Αντιστάσεως, Χίου, Ασκληπιού και Προπυλαίων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου.

Σχετικές ειδήσεις