Καιρός- Δήμος Κιλκίς: Δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Καιρός- Δήμος Κιλκίς: Δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Στους λόγους της σχετικής απόφασης προστίθενται και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί στα συστήματα θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης των σχολικών κτηρίων, στους αύλειους χώρους των οποίων το χιόνι και ο παγετός δυσκολεύει την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμη οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 13:30, εφόσον είναι προσιτή και ασφαλής η πρόσβαση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο.