ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνδικάτο ΟΤΑ σε ΚΕΔΕ: Αορίστου χρόνου όλοι συμβασιούχοι

Συνδικάτο ΟΤΑ σε ΚΕΔΕ: Αορίστου χρόνου όλοι συμβασιούχοι

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ για το θέμα των συμβασιούχων πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους δημάρχους να ζητήσουν «Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι εργαζόμενους μέσα από προγράμματα και με ελαστικές μορφές εργασίας», τονίζοντας ότι:

«Από τη μεριά τους οι δήμαρχοι εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις ότι θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις μόνο σε όσους δήμους τα οικονομικά είναι επαρκή. Ενώ όσο αφορά τους τρεις δήμους που δεν έχουν προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ στήριξε τις δημοτικές αρχές σεβόμενοι το "αυτοδιοίκητο". Συνάδελφοι και από τη σημερινή παρέμβαση αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Στόχος τους να τσακίσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας με σκοπό την ανακύκλωση της ανεργίας και σταδιακά να μεταφερθούν στους ιδιώτες τομείς των δήμων», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.